Anlayarak ve kavrayarak yaşamak..
2025 132. kitabı
Okunma: 19 Aralık 2025 09:24
Yaşamın Kısalığı Üzerine Mutlu Yaşam Üzerine Merhabalar değerli okurlar. Bu eser felsefe alanında belki de şimdiye kadar okuduğum en kolay ve basit anlatımlı kitap olabilir. Roma Stoası döneminin kurucu filozoflarından Senaca’nın hayata bakışı ve yaşanan olaylar karşısındaki tepkilerini bu kitapta rahatlıkla görebilirsiniz. Özellikle konunların özünü benimsemesi ve anlatımı mükemmel. Beni en çok etkileyen yanı ise ölümün aslında o kadar da korkulacak bir şey olmadığı asıl korkulması gerekenin bomboş yaşamanın gereksizliğini anlayamamak olduğudur.Zira gereksiz ve amaçsızca yaşanan yüz yıllık uzun bir hayat mı ? Yoksa dolu dolu geçen yaşamın gerçek özünü anlayarak yaşamak mı daha makbuldür ? Kitabın içinde güncel hayatımıza,yaşadığımız bir çok sorunlara,aileye,dostluğa,iş hayatına kısaca yaşama dair kendimizden bir çok şey bulabiliriz. Özellikle felsefeye yeni başalayacak olanlara güzel bir başlangıç sağlayabilir.
Felsefe
Yaşamın Kısalığı Üzerine Mutlu Yaşam ÜzerineSeneca · Kapra Yayıncılık · 202214,6bin okunma