Yetişkin Çocuklar
2025 7. kitabı
Kitabın Temel Konusu “Yetişin Çocuklar”, Prof. Dr. Selçuk Şirin tarafından yazılmış, bebeklikten ergenliğe kadar çocuk yetiştirme süreçlerini bilimsel ve pratik yaklaşımlarla ele alan bir ebeveynlik rehberidir. Kitap, “mükemmel ebeveynlik” baskısını azaltmak ve daha sağlıklı, etkili ebeveynlik stratejileri sunmak amacıyla yazılmıştır. --- Kitabın Başlıca Temaları 1. Bilimsel ve Uygulamalı Yaklaşım Kitap, 20 yıllık akademik çalışmaların ve yazarın kendi ebeveynlik deneyimlerinin harmanlandığı bir içerik sunar. Kuramsal bilgileri günlük pratiklere dönüştürerek, ebeveynlere somut öneriler verir. --- 2. Erken Yaşta İletişim ve Gelişim Bebeklerle ilk iletişim nasıl kurulmalı? Erken yaşta zihinsel gelişim nasıl desteklenir? Bu konular bilimsel temellerle açıklanır; ebeveynlerin bilinçli ve duyarlı bir etkileşim geliştirmesine yardımcı olunur. --- 3. Disiplin, Sınırlar ve Yaklaşımlar Disiplinin ne olduğu, nasıl uygulanacağı ve “nerede durulması gerektiği” gibi önemli sorulara cevap verilir. Aşırı otoriter veya tamamen serbest yaklaşımların avantajları ve dezavantajları incelenir. --- 4. Ebeveyn-Çocuk İletişimi Çocuklarla etkili diyalog kurma becerileri, özellikle zor yaşlarda (örneğin okul çağı ve ergenlik dönemine yaklaşırken) nasıl sağlıklı bir iletişim kurulacağı anlatılır. --- 5. Modern Sorunlara Çözümler Kitapta günlük hayatta ebeveynlerin sıkça karşılaştığı konular da ele alınır: Ekran ve teknoloji bağımlılığıyla nasıl başa çıkılır? Okul seçimi ve eğitim sürecinde nelere dikkat edilmeli? Tatilde öğrenme kaybı nasıl azaltılır? --- Kitabın Genel Mesajı Kitap, mükemmel ebeveynlik kaygısını azaltmayı, ebeveynlere “yapılabilir” ve ileriye dönük bir çerçeve sunmayı amaçlar. Okuyucuya akademik bilgileri yalnızca teoride bırakmayıp, gerçek hayatta uygulanabilir hale getiren bir rehber sunar.
Yetişin ÇocuklarSelçuk R. Şirin · Doğan Kitap · 20192,887 okunma