2025 24. kitabı
Zaman zaman resimli çocuk kitapları okuyorum, çocuk edebiyatını çok seviyorum. Hem mesleki açıdan hem de gelecekte hayal ettiğim planladığım işler açısından bana yol gösteriyor. Bu kitabın yazarı da Fransa’da yaşayan bir çocuk-ergen psikoloğu imiş. Kitap genel olarak Büyükler ve Küçükler adı altında yetişkinlerin çocukları tam olarak anlayamamalarından, kendi çocukluklarını unutmuş ve içlerindeki çocuğu da kaybetmiş olmalarından, çocuklara öğütledikleri şeyler konusunda bazen çelişkili şekilde davranmalarından bahsediyor. Çocuklara yönelik ve onların okumaları için yazılmış ve resimlenmiş olsa da boşanma (çocuğun bir ebeveyn tarafından ihmal edilmesi) ve “affedilemeyecek” kadar büyük hatalar kısmında (resimlenen kısımda bir yetişkinin eli havada ve bağırdığını, çocuğun ise korkmuş şekilde ağladığını görüyoruz) çocukları korkutup kaygılandırabilecek ifadeler ve resimlemeler olduğunu düşünüyorum. Bunun haricinde ise gayet güzel ve yetişkinlerin kendilerini sorgulamalarına sebep olacak kadar eleştirel de bir kitaptı.
BüyüklerElisabeth Brami · Yapı Kredi Yayınları · 010 okunma