2025 132. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2025 10:31
Fantastik, genç yetişkin birazcık da korku içeriyor bu güzel kitap. Son zamanlarda okuduğum en iyi kitaplardan biri diyebilirim. Ödül de almış zaten. hem garip hem duygusal hem ürkütücü hem güzel harikalar diyarında gezinir gibi okuyorsunuz. Kaybetmenin ve sevginin önemlerinden çokça bahsediyor. tek bir hikayeyi 7 ayrı hikaye şeklinde okuyorsunuz ve parçalar bütünü oluşturuyor. her yeni hikaye daha önceye doğru gidiyor. yani sonuna gelmeden tüm hikayeyi kavrayamıyorsunuz. David Mitchell okuyanlarınız var mı? Anlatım tarzı onun tarzını andırıyor. Eric ve Merle adında iki güzel ruhumuz var ve yüzyıllar önce birlikte olmuşlar ve zaman içinde bu iki ruh birbirlerini arıyorlar. sonunda azcık gözyaşı dökmüş olabilirim. etrafımızdaki kişileri her yaşamımızda farklı bir şekilde etrafımızda bulabileceğimize dair bir kitap okumuştum. reenkarnasyona dahil olan diğer etmenlere dair bir romandı. örneğin bu hayattaki kocanız bir önceki hayatınızda en yakın arkadaşınız olabiliyor ya da iş arkadaşınız anneniz ya da babanız olabiliyor. belki çocuğunuz sizin 3 önceki hayatınızda patronunuz gibi ve bu geçmiş yaşamların nasıl da şu anki yaşamı etkilediğine dair. örneğin şu anki kocanız önceki yaşamlardan birinde sizin yaramaz oğlunuzduysa şu an da yaramaz ve komik olması olası. kitapta da Eric ve Merle hep sevgili  olmuyorlar birbirlerini hep buluyorlar ama roller değişik olabiliyor. Kitapta söz konusu olan adayı çok sevdim. ürkütücü ve gotik bir güzelliği vardı. daha fazla bahsederek yazarın sizin için hazırladığı büyüyü bozmak istemiyorum bence alın okuyun. Benim Marcus Sedgwick den okuduğum ilk roman ama son olmayacak şimdilik epsilondan çkan 2 çocuk kitabı ve tudemden çıkan bir fantastik kitabı da mevcut bakacağım onlara da. Son olarak kapak illüstrasyonu çok güzel bir şekilde uyarlanmış.
Kanlı Bir Kış GecesiMarcus Sedgwick · Epsilon Yayınları · 2019156 okunma