Spoiler!!
2025 84. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2025 15:44
kitapta sevdigim ve sevmedigim detaylar oldu ama genelde begendim kitabi. isin sonunda her seyin tastamam yerine oturmasi zaman yolculuklariyla ilgili kurgularin olmazsa olmasi gercekten ve bu kitapta da cok iyi islenmis, beklemedigim seyler yasanip durdu. kitabin yazilis sekli, yazarin zihniyeti ve bana gore bazi onemli olan ayrintilarla kurguyu zenginletirisi ekstra hosuma gitti ama drummond ve cassie bana daha cok abi kardes havasinda gibi geldigi icin onlari biraz tuhaf buldum, neyse ki onlarin hakkinda uc bes cumleden ileriye gecmedi konu cunku daha onemli isler vardi. bir de okurken aklimdan gecen bir sey de cassie'nin kitaplari yaratan kisi cikip cikmayacagiydi ama o kadari da abarti olur ve yasanmaz herhalde diye dusunmustum ama yasandi. o yuzden orasi hakkinda hala dusunceliyim oyle olmasa daha iyi mi olurdu acaba diye... cassie en azindan drummond'a soyleseydi de onun bir tepkisini alabilseydik... bu kitabin kurgusu cok guzeldi ama ister istemez kafamda genc drummond, yasmin, lily ve wagner'in kadin'la ilk karsilasmalarindan bir sekilde sag ciktiklari ve artik kutuphanecilikten cok savunma ve saldiri da yapabilecek bir egitimle kendilerini gelistirip kadin'a kafa tutmaya karar verdikleri bir evren kurdum. cunku fox kutuphanesi'nde yasayarak bununla ugrasip planlar yaptiklari bir gercekligi hayal etmek cok eglenceli oldu. ve rachel'in hugo barbary'nin acisindan ortaya cikmis olmasi... neden bu kadar hissiz bir kotu oldugunu iyi acikliyor ama boyle onemli bir seyin hugo'nun yuzunden olmasinin ironikligi... hatta kadin'i sahaf yaratti bile denebilir o zaman azaki'nin de izzy'nin de basta gercekten oldugunu sandim yani bu oyuna kandik maalesef... sonra olmemis olabileceklerini dusundum ama ilk okuyusumda agzim acik baktim yani inandik gitti. hem yazar o kadar cok karakterleri bu sekilde oldurebilecek biri havasi katmisti ki bu da boyle bir trajedi olarak eklenir herhalde diye dusunmustum. karakterlerin hepsi hayatlarinda bol bol ölüm olan insanlar yani
Kapılar KitabıGareth Brown · Juno Kitap · 2024262 okunma