2025 46. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2025 18:58
Yaprak Dökümü Okudum bitti. Yazardan okuduğum bu 3 . kitaba hala favorim Acımak. Onun yeri ayrı. Şu anlık okuduklarımın arasında 2.sırada da bu kitap yerine alıyor .Yıllardır okumak istediğim bir kitaptı ama sürekli de erteliyordum . Sonunda bu yıl bitmeden okuyabildim. Kitabı dizisinden de bilenler olabilir. Dizi ile olaylar birebir aynı şekilde ilerlemiyor bazı olaylar kitapta önce oluyor diyebilirim. Ya da bazı olaylar dizide yok. Zaten dizi o kadar çok uzun sürmüştü ki İncecik bir kitap olduğundan farklı ilerlemesi normal. Kitabı okuduğumda da, dizisinin bazı yerlerini izlediğimde de aynı karakterin bu aileyi dağıttığını düşünüyorum açıkçası. Yani Ali Rıza Bey kusura bakma ama neyi kınadıysan başına geldi. 5 tane çocuğun vardı ama beşinede aynı şekilde davranmadın. Bilmiyorum herkes hata yapar ama sen Necla hata yaptığında mesela ona kol kanat açmazken Leyla her hata yaptığında onu affedebiliyorken neden diğer çocuğunu affedemiyorsun. Sen onların babası iken sahip çıkamamış olman üzücü. Ben demiyorum ki evlatların dört dörtlüktü .Ama sen de dört dörtlük bir insan değildin.Keşke bunun farkına varabilseydin birazcık kusurları kendinde görebilseydin. Yani sana diyeceğim o kadar çok şey var ki bitmez gerçekten bitmez dediğim gibi senin düşünce yapın bu aileyi tamamen dağıttı.
Yaprak DökümüReşat Nuri Güntekin · İnkılâp Kitabevi · 201636bin okunma