···Okunma: 16 Aralık 2025 19:41 Çok beğendiğim kitapların sonuna yazarım #okuyungüzelleşin diye; bu sefer altın harflerle en başa yazacağım!
Kitabı okuduğum andan beri deli taylar gibi koşmak istiyorum
Bi kitap okuyup böyle güzelleşmeyeli çok olmuştu
Daha geçen hafta buradan bir arkadaşıma “Ben artık kafayı bir şeye takmak ve o alanda uzmanlaşmak istiyorum” dedim. Ve bu kitap tam olarak bana ilham oldu!
Kitaptaki baş karakter Raçel de böyle, araştırmalar yaparak kendini geliştiren biri. Ama onun merak edip araştırdığı şeyler = BEN! Bu kadar mı aynı olunur diyorum durup durup:)
Ulan insan bir kitapta aradığı anlamı bulur mu? sorusunun cevabını yaşattı resmen çıldiriciiiğiiim!
Ve bir gün bir kitap yazarsam, kesinlikle bu kitaptan esinlenip kendisine özel bir teşekkür yazısı yazacağım.
Benim hayatımın bir dönemi İskenderun’da geçti. Orada yaşayan biri olarak yazdığı her şey beni o zaman dilimine sürükledi.
Yediğim yemekler, yürüdüğüm sokaklar, o kültür mozaiği içinde hareket etme hali gerçekten muazzamdı.
Kitapta beni doyuran bir diğer konu da Raçel’in kendini iyileştirmek için yaptığı araştırmalar oldu.
Son bölümdeki kendine yazdığı notlarda babamın bana verdiği nasihatleri gördüm
Birilerine karşılıksız iyilik yapmanın verdiği huzur… Ah o eşsiz tat Bu arada ben bu sene kadın yazarlara taktığım için biraz fazla okudum. Türkiye'de son zamanların en iyisi Aylin Balboa'ydı benim için. O da acayip kafa dengi yazıyor fakat öğretici degil, tamamen edebi yazıyor şiir gibi akıyor.
Ama Müge hem öğretici hem edebi İnşallah bir gün ben de öyle olabilirim. Çok amin!
Harika bir kalem. Çok bahtiyarım çünkü adaşım mükemmel yazmış gerçekten.
Ah inci çiçeğim, sen neler yazmışsın öyle!
Yani bu kitabı 40 yıllık edebiyatçılar yazsa yüz binler satardı, kesin net! Çünkü ortalık çer çöp dolu. İnsan böyle kaliteli kitaba hasret kalıyor.
Ben öğrendiğim şeye bakarım arkadaş felsefesiyle yola çıkarım genelde.
Bazen öğrenmesem bile yaşattığı duyguyla beslenirim.
Burada hepsi var:
1. Öğretti.
2. Besledi.
3. Araştırmaya itti.
Bence yeterli ya, başka bir şeye de gerek yok.
Not : Temet Nosce neymiş diye araştırıp ne olduğunu görünce bu kitabın güzel olacağını hissetmiştim