2025 38. kitabı
Selam dostlar Sıradaki analizim bu aralar tüm kitaplarını okumaya niyetlendiğim Sinan Akyüz'ün Ben Amir kitabı Bu kitapta alışılmışın dışında çok farklı bir bakış açısı var. Normalde savaşta kadınların yaşadıklarını ele alan Sinan Akyüz;bu defa o kadınlardan birinin çocuğu olan Amir'in hayat hikayesini ele almış Böyle kitaplar sizi hayal etmenin de ötesine götürüyor. Çünkü hayal edemiyorsunuz,empati kuramıyorsunuz. Sanki kurgu gibi geliyor, aklınız almıyor. Her defasında bunlar nasıl gerçek olabiliyor diyorsunuz ve büyük bir üzüntü içerisinde kalıyorsunuz Aslında çok uzun bir analiz yazmak istiyorum;ama yazacağım herşey kitaba dair büyük ipuçları vereceği için biraz kısa tutacağım Kitap 3 bölüm halinde ilerliyor. İlk iki bölüm iki karakterin, üçüncü bölüm ise ortak ilerliyor. Karakterlerin kim olduğunu söylemiyorum. Söylersem büyük spoi olur . Sinan Akyüz'ün diğer kitaplarını da okuyunca sanki bir devam kitabı gibi olmuş. Sanki orada görünmeyen ve merak edilen kısımları açıklamayıp bu kitapta tamamlamış.Bu şekilde de diğer kitaplarla olayları birleştirmesi güzel olmuş Sinan Akyüz'ün şimdiye kadar okuduğum kitapların hepsinde büyük emekler olduğu çok açık bir şekilde görülüyor. Hayal ürünü yazmak, gerçek bir hikaye yazmaktan çok daha kolay. Sinan Akyüz zoru seçip gerçek hikayeleri kitap haline dönüştürüyor .Elbette bunun hazırlık aşaması daha uzun ve meşakkatli oluyor. Çok üzülerek, içim acıyarak okumuş olsam da;bu yaşananların üstünün örtülmesine ve unutulmasına engel olmak adına bu kitaplar tavsiye edilmeli,okunmalı ve bir daha böyle şeyler yaşanmaması için dua edilmeli Kalemine sağlık Sinan Akyüz yine tam not alınacak bir kitaptı Sinan Akyüz #analiz #keşfetteyim #keșfet #kitapanalizi #sinanakyuz
Ben AmirSinan Akyüz · Alfa Yayıncılık · 20231,812 okunma