Puan vermedi·80 syf.····Okunma: 25 Aralık 2025 09:01 Gerçek mi hayal mi belli olmayan tekinsiz girdapları çok seviyor bu yazar..
Alvaro'nun gerekçelerinde de beklentilerinde de kendini gösteren korkunç bir inanç var diyor Fransisco Rico kitabın sonundaki okur görüşünde. Şurası bir gerçek ki soluksuz okudum. Bu yazarı tanımak için doğru bir başlangıç olacağına da inanarak aynı yazardan Kiracı'yı da okumaya karar verdim. Bu kitap hakkında Javier Cercas benim en iyi kitabımdır diyor. Önce bunu okudum haliyle.
Normal bir polisiye imiş gibi değerlendirmedim bir felsefe kitabı imiş gibi yorumlamak istedim açıkçası. Yahu bu Alvaro ne çeşit bir insan ki diyorum milletin hayatına burnunu sokarsan böyle cezasını çekersin diyorum öykü sonunda ben ve karakterler Alvaroya bir temiz kalakalıyoruz. Zaten böyle bir olay yaşandı mı yazar suçlandı mı diye sorguluyorsunuz da nafile kalıyor gibi. Boşta kalan yazar, her insanı romanına model olarak görüyor yeni fark ediyorum bunu da. İlhamı zorla bir yerlerden çıkartmaya çalışıyor..
İddialı roman yazan hırslı yazar teması ile başlamak çok sıradan ve tahmin edilebilir bir giriş olmamış mı sence de sevgili Cercas. Ama yine de sen bilirsin. Takdiri toplamış bir eser. Demek ki bir bildikleri var. Edebiyata akıl sırrın ermediği de olabiliyormuş demek.
Bazı alıntılar paylaştım. Hoşuma gitti açıkçası. Sıra Kiracı kitabında hadi bakalım.
Tavsiye ediyorum. Kitapla kalın.