ESKİ OLANI ÖZLÜYOR MUSUNUZ ?
"Eskiden, bu saatlerde, köylerden horoz çığlıkları yükselirdi Kibe. Köpeklerin şafağı selamlayan hav havları duyulurdu. Ayranın yayıktaki sesi dağlara ulaşırdı. Bir keçi, bir öküz ya da bir eşek, sahibini şafağın söküşünden haberdar ederdi. Şimdi hiç ses seda yok. Mezar suskunluğuna teslim olmuş hayat." Filozof /\ Muzaffer Oruçoğlu
Alıntı
6 +1'leme
10,4bin Gösterim
Sobanın üzerinde yapılan o kestaneler... o kadar özlüyorum ki.
Eniz ☭
Özlenmeyecek gibi değil ki ya
Eski olan her şeyi çok özlüyorum çocukluğumu mesela o anda kalmak için neler vermezdim 😔
Eniz ☭
Galiba bugünleri bile özleyeceğiz ..
Rahmetli babaannemin odun ateşinde yaptığı çay ile kızarmış ekmekleri yerdik zeytin ağaçlarının arasında. Aahh eski günler ah. O zamanlar tabii bu kadar yaşlı değildim. Dişlerim hunharca pişip taş gibi olmuş ekmekleri kesebiliyordu. 😂😂
Eniz ☭
Sobada elimi yakıp kestane pişirmeyi, bıçağa sucuk geçirip yağını akıtmayı, kolonyayı sobanın üzerine döküp ateş çıkartmayı bile özledim ahaha
Ben çokkkk özlüyorum
Özlemeyen yoktur sanırım…
Fazlasıyla.. Sınırsızca oynadığım oyunlar soğuktan buz tutsakta oynamaya devam edip eve geldiğimizde sobanın sıcaklığında mayıştığımız o günler,kar yağdığında giden elektriklerin yerini mum ışıklarının alması ve rahmetli dedemin eskileri anlatıp bize huzur verdiği zamanlar.. Çok özlendi çok
Eniz ☭
Kar yağacak gibi yılbaşında ve ya yılbaşından sonra
Zihin tanıdık bir his ve duygu olduğu için güvenilir buluyor o yüzden bu eskiye özlem
Eniz ☭
İnsanı insan yapan şeyleri geride bırakmanın hüznüdür belkide
Tam da böyle acı bir çığlık var yalnızca
Maalesef …