Herkese selamlar
Bugun size #theIrishConsortium un ilk kitabi olan Declan yorumu ile geldim. Kitaba baslar baslamaz ana karakterlerin ikisinin de birbirinden dişli olmasina epey bir yükseldim. Olay örgüsü beni en başından itibaren içine çekti ve kimin ne yaptigini, neler olup bittiğini merakla bilmek istedim. Bir sürede bu sekilde devam etti aslinda. Ama sonrasında cok sığ kaldi. Resmen hayallerimi yıktı, boylesi bir devamı asla beklemiyordum. Ortalama kaldi.
Kadin karakter Viviana, Declan'in da dedigi gibi tam bir atesparcasiydi. Ilk başlardaki o asi, karsi duruşu olan tavirlari, esprileri, herkesin burnundan getirmeye ant içmiş halleriyle harikaydi. Zaten Declan'da boyle bir es istiyordu. Istedigi oldu. Hatta o kadar ki kiz Declan ile olan düğününe once siyah gelinlik ile geldi, sonra onu değiştirip ultra seksı bir kıyafet ile katıldı. Declan bu hallerine gülüp geçse de bu asi halleri hoşuna gitmeye başladı ve bir bakti ki kendini kiza fena halde kaptırdı. Resmen "ona dokunursan ölürsün" versiyonu bu adam tarafindan oluşturulmuş gibiydi. Zaten bu aşamadan sonra hersey fazla gelmeye başladı. Tavirlar, yaklasimlar, surekli bir cinsellik.
Kitabin kliseleri kisminda #erotica oldugu yazmiyor ama bence o kategoriye rahatlikla girerdi. Hatta biraz #bdsm bile sayılırdı. Normalde bunlari da okurum elbette ama bence hikayenin akisi ile uyumlu olmasi gerekir. Sanki yazar, yazmis yazmis ama bir yerden sonra ne yazacağını bilemeyip 2-3 sayfada bir bunlari oynastirmis gibiydi. Bu nedenle sığ buldum. Hatta o kadar ki kitabi ikiye ayırıp puanlamak istesem ilk yarisina 9 kalan yarisinada 6 verirdim.
Genel anlamda güzel ama heba edilmiş bir kurgu oldugunu düşünüyorum. Zira #darkromance kismi da bana sorarsanız basariliydi. Declan karakteri epey gri hatta antrasit sayılabilecek biriydi. Acımasız ve duygusuzdu. Haliyle bunlar beni kitaba karşı heyecanlandıran detaylar olmustu. Keza Vivian'in da dik duruşu boyle bir erkeğe boyle kadin yaraşır denilecek seviyedeydi ki, seviye epey aşağı çekildi.
Yine de kötü diyemem hatta bu haliyle de epey seven olur bence ama benim beklentimi yükselten yazarin kitaba cok iyi başlayıp bunu bir süre surdurmesinden kaynakliydi. Beklentisiz okunursa bence gayet başarılı bulunabilir. Turu seviyorsaniz şans verebilirsiniz.
Bu arada kardesi Flynn'in hikayesi gelecek, o da çıkınca okuyacağım. Merak ediyorum.
Declan, 3 sene evvel nişanlısı olduruldukten sonra kendini aska kapatir ve intikamını almak icin yemin eder. Bunu da yapmak icin suphelendigi adamin kızlarından biri ile evlenmeye karar verir. Bu kızlardan gozune carpan orada bulunmaktan hosnutsuz duran Vivian olur ve babasına kararını belirtir. Artık Vivian icin kaçınılmaz olan korktuğu gelecek karsisindadir. Hemde İrlanda'li mafyatik patron Declan ile. Madem Declan onunla evlenmek istemiştir o da onu bu evlilikte pişman etmeye karar verir.
DeclanJoan Morven
DeclanJoan Morven · Independently Published · 20253 okunma