Puan vermedi·264 syf.··Beğendi
· .
"Bizim yasımız; asla gerçekleşmeyecek anlarımızın, yaşayamayacağımız anılarımızın yası."
"Yapılması gerektiğini hissediyorsan yap. İçgüdülerine güven."
"Bir çoğu, kolayına geldiğinden ya da tembelliğinden yapmak istediğin şeyleri yapmanı sağlar veya senden faydalanmak ister. Doğrusunu, ne yaptığını, henüz kim olduğunu bilmediğini söyleyeceklerdir. Bak bu çok önemli. Tamamen saçmalık. Dinle, kendini sadece sen tanıyorsun. Bir şey doğru gelmiyorsa nedenini açıklayamıyorsan, boş ver. İçgüdülerine güven."
Yer Massachusetts. Hızla insanların yaşamını kabusa çeviren bir virüs yayılıyor. İnsanlar kuduz gibi birbirini ısırmaya başlıyor.
Panikle birlikte sağlık hizmetleri de yoğunluktan yetersiz hale geliyor .
Hamile bir kadınla da doktor arkadaşı yaşam için zamanla yarışan bir koşturmacanın içerisine dahil oluyorlar ki o hamile kadının evinde yaşananlar korkunç.
Kitaba eğer benim gibi korku romanı beklentisiyle başlarsanız hayal kırıklığı kaçınılmaz .
Ama gerilimin duygusal olarak ivme kazandığı ve zihin bulanıklığı içerisindeki pandemi hallerinin tasviri açısından da başarılı satırlar.
Temposu çok çabuk düşen bir kitap olmasa şahane derdim. Kötü değil ama. Sanırım çok kararsız kaldım.
Yazar, kısa bir zaman diliminı anlatılırken ayrıntıya boğulan okur olarak heyecanımı yitirdim. Korkmadım ama endişe ettim biraz...
#paultremblay
#kurtuluşşarkısı