···Okunma: 23 Aralık 2025 00:00 Merhaba,
Bildiğimiz masalın pembe bulutları ve mutlu sonu burada yok. Onun yerine, okudukca içinize işleyen bir karanlık, kan, dehşet ve insan doğasının sınırlarını zorlayan bir hayatta kalma mücadelesi var. “Yasaklanmış Masallar” serisinin bu Rapunzel versiyonu, masalı bir kabusa dönüştürmüş adeta.
Kitap, ilk sayfadan itibaren sizi kendi karanlık dünyasına çekmeyi başarıyor. Detaylar kısa ama etkileyici bir şekilde verilmiş; bu da hikâyeye masalsı bir ritim katarken, aynı zamanda olayların temposunu asla düşürmüyor.
Rapunzelin kurbandan ziyade bir savaşçı olduğu bir masal olmuş, ama rapunzel’in yaşadığı fiziksel ve psikolojik travmalar, onu kaçınılmaz sona farklı bir şekilde götürdü.. Hikâyenin sonunda, onun başlangıçtaki masumiyetinden arınıp, cadı ve kötü prensin dünyasına yaklaşan bir karaktere evrilmesi, biraz üzücü oldu.
Karanlık, kanlı ve psikolojik gerilimden hoşlanan,klasik masalların altını üstüne getiren alternatif anlatımları seven,mutlu sondan çok, gerçekçi ve sert bir hayatta kalma hikâyesi arayan okurlar için mükemmel bir tercih.
iyi okumalar..