·400 syf.····Okunma: 23 Aralık 2025 17:43 Medyum; zihinleri duyma, geleceği sezme, kötülüğü algılama gibi yeteneklerin; yetersizlik ve değersizlik inançlarıyla beslenen çelişkili davranışların, gerçek ile hayal arasındaki sınırların sorgulandığı algıların, ürkütücü rüyaların ve bireysel karanlıkların iç içe geçtiği bir hikâye sunuyor. Ustalıkla inşa edilmiş karakterleri ve anı unutturan anlatımıyla ikinci kez okumaktan keyif aldığım bir kitap oldu. İçsel çatışmaların ve güvensizliklerin davranışlar üzerindeki etkisi; fantastik öğelerle ve rahatsız edici sahnelerle örülü bir kurgu içinde işlenerek özellikle dikkat çekiyor.
Edebiyat öğretmeni Jack Torrance, öfke kontrol problemi nedeniyle işini kaybetmiştir. Okulun yönetim kurulunda yer alan arkadaşı Al Shockley sayesinde Overlook Oteli’nde kış bekçisi olarak işe girer. Eşi Wendy ve beş yaşındaki oğlu Daniel için bu iş, ikinci bir şans anlamına gelir. Jack açısından ise hem yarım bıraktığı oyununu tamamlamak için bir fırsat, hem de alkol bağımlılığı yüzünden yıpranan aile bağlarını onarmaya giden bir basamaktır.
Daniel Torrance, anne ve babasını biraraya getiren bu gelişmeyi istemek ile birlikte; yaklaşan tehlikeyi sezmekte, kötü bir şeyler olacağı hissini zihninden atamamaktadır. Doğduğundan beri duymaması gereken şeyleri duyan, görmesi mümkün olmayan durumları algılayan Daniel için; kış mevsiminde ulaşımın imkânsız olduğu, hiçbir canlının bulunmadığı Overlook Oteli başlı başına bir tehdittir. Kötücül varlıklar ve karanlık ruhlar harekete geçmekte; Overlook Oteli uzun süredir devam eden suskunluğunu sona erdirmektedir.
Medyum; karanlık ruhlar, ürkütücü görüntüler, çarpık zihinler, karmaşık rüyalar ve olağanüstü yetenekler gibi unsurları bireysel zayıflıklar ve içsel çatışmalarla harmanlayan etkileyici bir hikaye sunuyor.Aynı zamanda 1980 yapımı The Shining isimli bir filmi de bulunan bu kitap karanlık atmosferi ve rahatsız edici derinliğiyle önerimdir.