Puan vermedi·560 syf.····Okunma: 14 Aralık 2025 16:02 “Su hatırlardı. Unutan insanlardı.”
Harika bir Elif Şafak yorumu ile geldim. “Gökyüzünde nehirler var;tek bir su damlasıyla birbirine bağlanan kayıp bir şiirin, iki büyük nehrin ve üç olağanüstü hayatın hikayesi.Kitapta her şey var ,Mezopotamya,Asurlular,Gılgamış Destanı,Viktorya Dönemi’ndeki İngiltere,Dicle Nehri,Hasankeyf ve sular altında kalması,Işid saldırıları,Ezidiler ve yaşam mücedelesi..Bir kısmına tarihsel olarak hepimiz tanık olduk.Konu olarak oldukça yoğun bir anlatıma sahip tarihi bir roman diyebiliriz.Ama bundan da öte kitabın verdiği çok güzel mesajlar vardı ve hepsindeki ortak nokta sevgi ve iyilikti..İnsanları insan olduğu için sevmek yani dil ,din,ırk farketmeksizin sadece sevmek.Kitabın konusu ve dili oldukça akıcıydı,yani başladığınızda su gibi akıp gidiyor.Eleştirmem gerekirse de sonu benim için çok sönük ve belirsiz kaldı,böyle bir bitiş tahmin etmemiştim açıkçası ..Ama genel olarak Elif Şafak seven birisi olarak bu kitabını da sevdim,listenize ekleyebilirsiniz.Keyifli okumalar