·192 syf.····Okunma: 16 Ocak 2025 22:54 Bir kadın romanı yazarın kendi hayatından da izler taşıyan evlilik, annelik dönemlerini ele alan, kadının toplum baskıları içinde kendi kimlik arayışını anlatan bir romandır. Yazar kadınların yaşadığı eşitsizlikleri hayatı boyunca kendisini ilgilendiren konularda dahi sessiz kalmaya zorlanması gözler önüne serer.
Kitabın ana karakteri çocuk yaşta evlendirilir ve baskı şiddet ve sevgisizlikle karşı karşıya kalır. zamanla toplum tarafından kadınlara dayatılan itaat eden kadın olma rolünü sorgulamaya başlar.
Kitapta yazar bir kadının sadece eş ve anne olarak görülmesini eleştirir kadının kendi hayatı üzerinde söz sahibi olmasının ne kadar zor ama bir o kadar da gerekli olduğunu vurgular.
Yazarın dili çok sade ve akıcıydı, hiç sıkılmadan okudum.
Kitapta işlenen konular da aslında yer yer zaman zaman bizim toplumumuzda olduğu gibi tüm toplumlarda da yaşanan şeyler olduğundan kitap sadece bir yaşam öyküsü olmaktan çıkıp toplumsal bir eleştiri olarak günümüze de ışık tutuyor.
Bir Kadın romanı ilk kez 1906 yılında okuruyla buluşmuş ve İtalyan edebiyatının ilk feminist kitabı olarak biliniyor. Yazarın dili çok sade ve akıcıydı, hiç sıkılmadan okudum. Okunmamış olanlara okumasını tavsiye ederim.