·304 syf.····Okunma: 24 Aralık 2025 04:55 Bu kitaba tesadüfen başladım ve benim için tam da doğru zamanda başlamışım. Okurken, “Bunları duymaya, okumaya ihtiyacım varmış” diye düşündüm. Yazar, modern dünyanın telaşına ve karmaşasına kapılmış bir kadının içsel yolculuğunu anlatırken, aslında kendimi görür gibi oldum. Beni çokça düşündüren, kendimi sorgulatan; kalbime ve ruhuma dokunan bir kitap oldu. Dediğim gibi, bu kitap belki de bana doğru zamanda gelmiştir.
Hani sonunu tahmin etmene rağmen okumaya devam ettiğin ama yine de hikâyesini merak ettiğin kitaplar olur ya; işte bu kitap da benim için öyleydi. Ancak sonlarına doğru kitabın gereksiz yere uzamaya başladığını hissettim. Sürekli nasihat veren, insanın doğasını ve duygu değişimlerini pek kabul etmeyen bir yerden yaklaşıldığı izlenimini verdi. Bir noktadan sonra da sürekli pozitif düşünce, olumlama ve kişisel gelişim vurgusu sıkıcı gelmeye başladı. Kişisel gelişim kitaplarını yeni okumaya başlayanlar için keyifli olabilir; ancak herkesin seveceğini düşündüğüm bir kitap değil.