JUDE&VİOLET
2025 92. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2025 23:34
Herkese merhaba. Rina'nın yeni çıkan kitabıyla karşınızdayım. Bu kadın ne yazarsa yazsın ben okurum ya. (MM hariç diyebiliriz) Birde basım aralarını çok uzun tutmasa aslında çok daha iyi olacak. Oluşturduğu evren o kadar büyük ki bazen gerçekten devrelerim yanıyor Şimdi öncelikle ben kitabı tabii ki çok sevdim. Rina'nın yazdığı bir şeyi sevmemem pek görülmüş bir şey değildir. Her ne kadar linç yese de ağzının tadını bilenler Rina'yı okur. Kendisi yine mükemmel bir kurguyla karşımızda. Jude, sokak aralığında öldürülen annesinin intikamının peşine düşmüştür. O olay olurken etrafta olup izleyen,gören,yardım etmeyen kim varsa onları öldürmeyi kendine amaç olarak edinmiş. Kızımız Violette onlardan biri. Jude günlerce ve aylarca kızı takip ediyordur. Bir önceki kitaptaki Dahlia'nın üvey ablası olmasından ve Dahlia'nın sevgilisi Kane Jude'un en yakın arkadaşı olmasından kaynaklı, Kane ve Jude bir anlaşma yapıyor. Jude her ne kadar Violettayı öldürmesede işkence etmekten geri durmuyor. Ama bu iş tabii ki burada bitmiyor takıntılı olan karakterimiz kızımızın gözünde ölüm korkusu görmediğinde işler garipleşiyor. Nefretten aşka doğru ilerliyor. Öncelikle iki karakterde anne sorunları olan, aynı yerden yarası olan karakterler. İkiside farklı şekilde yara almış ve ikiside farklı karakterlere bürünmüş. Jude, saldırgan,katil, öfke problemi olan, takıntılı biri. Violetta, kendi halinde, uysal,fedakar,çekingen,korkak bir karakter. İkilinin arasındaki çekimi ve ilerleyişi ben sevdim. Birden bire ben aşık oldum, ben öldüm bittim demiyorlar. Özellikle Jude annesinin öldürülmesini izleyen herkesi öldürmüşken, Vio'ya karşı olan bu tavrından dolayı kendiyle az da olsa çelişki yaşıyor diyebiliriz. Yani her ne kadar seni öldüreceğim dese de intihara meyilli olan Violetta'yı hayatta tutmak için alttan alttan onca şey yapması garip. Violetta cinsel istismara defalarca uğramış bir kadın. Gözünün önünde annesinin yaşadığı şeylerden dolayı kadınların böyle anlarda susması gerektiği, acının ve erkeklerin istediğini yapmanın normal olduğu gibi bir algıya kapılmış. Bu travma onun yakasını hiç bırakmamış. Jude'a kadar. Bu noktada Jude'un Violetta'ya karşı tutumu çok güzeldi... Sözde Violetta'nın katili olacakken ona hayatı sevdiren, onu iyileştiren, ona kendini ve cinselliği sevdiren kişi Jude oldu. İkiside birbirini iyileştiren kişiler oldu. Bunun plansız ve kendiliğinden olması durumu daha da özel kılıyor. Ve tüm bunların sonunda Vi sözde katiline, Jude ise öldürmek istediği kadına aşık oldu... Bu konuda kendini biraz daha rahat bırakmasının tek sebebi Jude'un annesiyle ilgili bir gerçeği öğrenmesiydi. Tabii Violetta tarafında da ortaya çıkan bazı gerçekler vardı. Her şeyin açığa çıkması işimizi kolaylaştırdı diyebiliriz. Her ne kadar Violetta'nın, Jude'un abisinin teklifini değerlendirmesi ve sonrasında sırf bunun için Jude'un abisini öldürmemesi garipti Julian enteresan bir karakter ve kesinlikle onu ve karısı Annalise'i aşırı merak ediyorum ama maalesef kitapları yok. Belki olur ama bilemiyorum. Rina bazı karakterleri merak ettirip yazmıyor... Remi ve Ariella gibi. Ve birde komadan uyanamayan Mario var onun uyanamaması beni çok üzdü. Kitabın sonuna kadar onun uyanıp tekrardan Violetta'nın koruması olmasını bekledim. Gerçekleşmedi bu durum biraz üzdü... Bir de her şeyden öte Jude ve Preston'ın dostluğuna ağlamam geldi. O kadar güzel o kadar tatlısınız ki anlatamam. Küçüklüklerinden beri birbirlerine dost, kardeş olmuşlar. Violetta ve Dahlia neyse onlarda öyle gerçekten. Her ne kadar Preston'ın hikayesini merak etsem de bir sonraki kitabı benim bakış açıma uymadığı için sanırım okuyamayacağım. Villian serisine henüz başlamadım belki ona bir göz atarım bilemiyorum. Yazarcığımın eline,emeğine, kalemine sağlık diyorum. Okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar. ÇokçaKalppp>>>>>
Sweet VenomRina Kent · Bloom Books · 202530 okunma