2025 259. kitabı
Mine Çiğdem Özcan Bana Dileğini Söyle Bugün sizlere yüreğime dokunan okurken dört mevsimi iliklerime kadar yaşadığım duygu yüklü #banadileğinisöyle ile geldim.Okumaya başladığım anda sayfa düzenine bayıldım.Başlıklar altında kahramanların ağzından yazılmış bu da benim en sevdiğim tür.Kah Leyla dan,kah Fethat tan,kah Cihan dan,kah Özlem den,kah Demir den bir kezde Sıla nın ağzından okuyoruz eseri. Ferhat ile Leyla daha altı yaşındayken tanışmıştı.Ferhat,o kocaman kapkara gözlere hayranlıkla bakarken o koca gözlü kız ”Gözlerindeki ağaçlara yağmur yağmış”dediğinde şaşkınlıkla ”hangi ağaçlara”diye soran Ferhat a,“Senin gözlerinde orman var bilmiyor musun akıllım?”diyen iri gözlü kızın samimiyeti,o bilmiş dili yıllar içerisinde alıp götürmüş Ferhat ı sevda ülkesine..Leyla ilk askını itiraf ettiğinde Ferhat sessiz bir köşede hıçkırıklara boğulur.Altı yaşından beri önce hayran olduğu sonra gizlice sevdalandığı can dostu başka bir erkeğe aşık olmuştur. Leyla,doğum gününde almak istediği pastayı yabancı bir erkek ile paylaşırken o gün hayatının aşkıyla tanıştığının farkında bile değildi.Cihan,iri gözlerinden dolayı ilk gördüğü andan itibaren Bambi dediği kıza vurulduğunu hemen itiraf etti.Yarım pastayla başlayan hikaye iki seveni bir bütün yapabildi mi derseniz? Eseri okumalısınız derim. Bir yıl boyunca dolu dolu aşk yaşayan ikiliyi yurtdışından gelen bir telefon ayırdı.On yıl sonra sevdiği adamı karşısında gören Leyla nın yüreğinde kopan fırtınaları anlatmak istesem kelimelerim kifayetsiz kalır. Kitaba dair anlatmak istediğim o kadar şey var ki,buraya sığdırmam mümkün değil.Altını çizmeye kıyabilseydim neredeyse tüm kitabını çizerek yol alırdım. Karekterin yüreklerinde ki sancıları yazarımız esere nakış gibi işlemişti. Sıla nın,Cihan a yaşattığı o sonu okuduğum da resmen dağıldım Ömrümce unutmayacağım bir eser olarak gönül köşkümde yerini alan bu eseri okuyun der susarım Her Ay Okuyanlar Kulübü Her Ay Okuyanlar Kulübü
Bana Dileğini SöyleMine Çiğdem Özcan · Romanoku Yayınları · 202531 okunma
Yüreğinize dokunabilmek ne büyük mutluluk 🤍