Kim Haklıysa
2025 4. kitabı
KESİNLİKLE DEVAM KİTABI OLMALI. O kadar akıcı ve güzel bir kurgu ki iki günde elimden bırakamayarak bitirdim. Sonunun kesinlikle daha farklı bitmesini isterdim. Sanki koştura koştura deadline'a yetiştiriyormuş gibi bitirmiş yazar. Bölümden bölüme haklı olmak nedir diye düşündüm; ahlaki veya etik çerçevede kabul edilmeyecek davranışlar olay, tümüyle ele alındığında size daha az sakıncalı gelir ya, June için kesinlikle böyle hissettim. Tabii ki bu yaptıklarını meşrulaştırmaz, sanırım bunu yine de not düşmek en doğrusu. -INCLUDES SPOILER- Athena'nın sadece sarhoşken iyi arkadaş olması durumunun kesinlikle kasıntılıkla alakalı olduğunu düşünüyorum. Kendi nezdinde prezentabl olmak için bu kadar kendini kasmaya gerek var mıydı(bu sebeple böyle davrandığına yemin ederim)? Tabii zamanında June'u kollaması güzel ve insancıl bir hareket fakat genel tabloya bakarsak kesinlikle daha iyi bir arkadaş, daha iyi bir sevgili olabilirdi. Çevresindeki insanların hayatındaki trajedi ve duyguları İNTİHAL etmesi de kimseyle tam anlamıyla duygusal bir bağ kurmadığına işaret ediyor bence. Benim için Athena'nın bu şekilde eserlerini yazıyor oluşu, June'un o eseri çalmasından çok daha sorunlu bir davranış. June'u da, o kadar büyük bir yalanın altına girdikten sonra durumu bu kadar handle edebildiği için tebrik ediyorum fakat bazen çok saf olabiliyor. George, June'a o hesabın photoshop aracılığıyla yeni post'lar elde ettiğini söylemesine rağmen Athena'ya ait Instagram hesabından çağırılınca gidip hiçbir şüphe aramadan direkt itiraf etmesi çok saçma geldi bana. Tabii vicdanının dolup taşması ve kendini hafifletmek adına orada patlamasını da anlıyorum ama sadece sese kanmak nedir? Ben olsam kesinlikle bir yüz, insan, BİR ŞEY gördükten sonra itiraf edeceksem ederdim. İyi oldu, gerizekalı. Senin hakkın budur zaten, o kadar süre durumu oldukça iyi bir biçimde kontrol edebildikten sonra en kolay hamlede bağlarını çözdün ya, ben ona yanarım. Candice için de üzüldüm aslında, intikamını süper bir biçimde alıyor fakat June'un silüetler görmesine sebep olduğu için emin değilim. Ana karakterin tarafından bakmayı tercih ediyorum bu sebeple. Sonuç olarak iyi ki de okumuşum. Gerçekten üzerine daha da satırlar yazabilirim. "Haklı kim?" diye uzun uzun da düşündüm. Athena'nın kendi kederine de üzüldüm aslında. Athena'nın annesinin, June'un Athena'nın ölümünden sonra yazdığı ikinci kitabı hakkında "Athena olsa byle bir şeyi yazmazdı" diyerek çağrıyı sonlandırmasını kitap bitince anladım. Kızın ölmüş, üzerinden kaç vakit geçmiş, hala mı ailesi arasındaki o olumsuz ilişkiyi inkar ediyorsun? Bunlar tabii ki halının altına süpürülmek istenen şeyler, zaten ölen hep iyi hatırlanmak istenir. Sarı Yüz
Sarı YüzR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 202513,3bin okunma