·376 syf.····Okunma: 25 Aralık 2025 23:22 Harika bir hayat bu yıl Hikmet Hükümenoğlu’nun dinlediğim ilk, okuduğum üçüncü kitabı oldu.
En sevdiğim Türk yazarlardan birisi kesinlikle kendisi. En önemli özelliği gerçekten duru bir dili olması. Büyülü gerçeklik içerisinde, dönem romanı denemiş ve bunu da kesinlikle çok iyi bir şekilde tutturmuş. Evet kimdi bu Harika diye soruyor insan kitabı okurken devamlı olarak ve Harika’yı Cumhuriyetin ilk yıllarından ortalarına kadar var olmuş sonra da izini kaybettirmeyi başarmış, dahi ve telekinezi (evet telekinezi) gücü olan, tam bağımsız bir Cumhuriyet kadını olarak tasvir ediyor. Kitap içerisinde bir sürü edebiyat dedikodusu dinlerken, bir yandan sa dönemin siyasi olaylarına göz atma fırsatı buluyorsun. Bununla birlikte Harika’ya annesi Melek Hanım’ı en baştan itibaren bu kadar çok taktığı için biraz kırgınım. Harika’nın hikayesini çevresindeki insanlardan röportaj şeklinde dinlediğimiz için başta biraz yadırgadım ama sonrasında o kadar güzel aktı ki, yazara bir kez daha saygı duydum. Seslendirme Deniz Yüce Başarır’a ait ve her zamanki gibi çok duru ve anlaşılır.
Sevgilerimle