2025 138. kitabı
Okunma: 19 Aralık 2025 21:29
SERKAN USLU -GİDEMEYİŞ . . . Karakterimiz David ailesini bir kazada kaybediyor geriye kocaman bir ev ve her köşesinde anıların olduğu bir boşlukla yalnızlığın içine çekiliyor. Bu yalnızlığa alışamayacağını anladığı an babasının arabasına atlayıp nefes almak için Bulgaristantan çıkıyor ve arabası Edirne'de arızalanınca mecbur orada bir otele yerleşiyor. Otel odasında uyuduğu bir akşam bir rüya görüyor ve ailesine dua etmek için kiliseye gidiyor. Pedere bu olanları anlatınca tekrar pazar ayinine gelmesini söylüyor. Pederi kırmayıp pazar gününde kiliseye gidiyor ve ayin sonrası yolda giderken arabasına davet ettiği Caroline ile tanışıyor ve Edirne'ye onu bağlayan bir nedeni ,burada arabasının bozulmasının da tesadüf olmadığını anlıyor. Sevdiği kadın ile Bulgaristan'a dönen David yolda ailesinin bir kaza sonucu değil de bir cinayet sonucu öldüğünü öğreniyor. David'in öğrendiği gerçeklerle ilişki olduğu yeni kişilerin izini sürmesi ile kitap polisiye dönüşüyor. David'in mücadelesini okumak aşırı keyifli oldu benim için. Dedektifler ile birlikte bir mücadelenin içine girdiği bu yolda tek korkusu Caroline 'ye bir şey olmamasıydı.Çünkü ailesinin kaybından sonra Caroline her şeyi olmuştu David'in... Okurken insanı merak ettiren konusuyla çok keyifli bir kitap okuduğumu söylemeliyim. David'in hayatını öğrendikten sonra insan şunu soruyor kendisine gitmek mı zor, kalmak mı? Giderken kalmanın verdiği ağırlık mı? Yoksa gidemezken kalmanın verdiği o mücadele mi? Bazen gidemediklerimiz yüzünden kendi içimize döneriz. Eminim ki sizde David'in hikayesini okuduğunuz da çok seveceksiniz.
GidemeyişSerkan Uslu · Evrensel Kültür Yayınları · 202537 okunma