Keşke abartıldığı kadar olsaydı
2025 1. kitabı
Kitap konusu itibariyle güzel ve işlenebilir bir konusu olmasına rağmen iki karakterin aşkı uğruna potansiyelinin çok altında kalmış . Yani zaten mantık hataları heryerde birde derinlemesine bir karakter zekası görmüyoruz. Mesela başlarda diyor ki Eftelya çok iyi ve zeki bir avukat babasını kurtarmak için krallık yanlısı gibi duruyor bizim beklentimiz bu kızın onların arasına sızıp bilgi çalması yada planlı bir şekilde babasını kaçırması ama ne oluyor bir bakıyorsunuz Eftelya yasaklı kitap okuduğu için ceza alan babasını baya mahkemede savunuyor hayır ne diyeceksin " ben bir daha okutmam evde kızarım" mı. Hadi bu neyse peki krallık karşıtı bir örgüt lideri olan Tugay'ın krallığın hapisanesinde takma kol takması??? Bu adamlar zaten Tugay'a işkence etmiyor mu ya yemek vermediğin adama ne diye kol temin edersin yada ne diye kol takmasına izin verirsin. Mantık hatası bununlada sınırlı değil bir bakıyorsunuz Tugay kendine işkence eden gardiyanı öldürüyor hemde elleri bağlı iken ellerinin bağlı olmasını geç bu adama doğru dürüst yemek vermiyorlar her Allah'ın günü işkence görüyor adamı öldürecek gücü nerden buldu. Yada Eftelya Tugay'ın avukatı oluyor ve bakıcı rejimi ile bilinen krallık bunu mahkemede öğreniyor hani nerede bu baskı nerede Kerem Karaman'ın adamları. Adamlar Tugay'ın elinde bizi bitirecek belgeler var diyor ve adamın avukatından bi haber mi gerçekten. Bide BL örgütü var bak bunlar bir ülkenin ordusuna rejimine karşı çıkacak adamlar sözüm ona krallık karşılarında duramamış o derece güçlü,zeki, disiplinli bide yemek sever yani o tahtada tarif sahnesi o kadar havada asılı kaldı o kadar kitapta kendine bir yer bulamadı ki anlatamam ne gerek vardı. Bütün bunların yanı sıra Hakim Ali öldürülüyor hemde krallık tarafından düzenlenen bir ödül töreninde ama kimse dönüp demiyor ki "acaba Eftelya babası için yapmış olabilir mi?". Kanıt falan geçtim zaten onları efsanevi zeki Tugay çoktan halletmiştir ama kimse dönüp bu kıza bak babanı yargılayan adam öldü demedi ya akıllarından geçmedi. Daha çok şey yazardım ama bunlar bile sadece kitabın ilk 150 sayfası falan Bide bu kitabın akıllara zarar toxik bir kitlesi var bu kitabın en zekice kitap olduğunu söylüyorlar hayır değil sadece yazar karakter pazarlamayı iyi biliyor hepsi bu. Yanlış anlaşılmasın yazara ve emeğine saygı duyuyorum ama sırf emek var diye bu kadar hatayı görmezden gelemem .
Beyaz LekeAslı Arslan · İndigo Kitap · 20246,1bin okunma
1 +1'leme