2025 50. kitabı
Kitabımızda çok güzel bir cümle vardı; “kendini sevemeyen başka insanı ne sever ne de anlayabilir”diyordu bu cümle gerçekten çok yerinde bir söz olmuş. Bende ilk olarak kendisini sevmeyi bilmeli ve öğrenmeli diye düşünüyorum. Siz nasıl düşünüyorsunuz? Yazarımızı herkesin bildiği Meyra kitabıyla tanıdım ve hala bitiremediğimi, hala okuduğumu da belirtmeden edemeyeceğim. Çünkü yazarımızın kalemi insanı derinden etkiliyor. Öyle bir çırpıda okuyabileceğiniz kitapları olduğunu düşünmüyorum sindirerek okumak lazım. Fidan Hanım kitabı da benim için o listeye eklendi. Eserimiz gelecekten başlayıp daha sonrasında bizleri geçmişe götürüyor. Fidan Hanım, anne Şayeste, baba Ferruh ve ablası Anita ile birlikte Büyükada’da yaşıyorlardır. Onlar ile beraber birde tatlı aklı başında anneanneleri Maide yaşıyordur. Ablası evli ancak eşi pek de hayırlı bir insan değildir. Anita’nın yaşadıkları okurken empati yapmadan edemeyeceksiniz. Hem kendi ailesinde hemde kurduğu yuvada mutluluğu, huzuru bulamayan birisidir. Fidan’ın dostları Arzu ve Akasya ile olan bağını desteklerini çok sevdim okurken de çok keyif aldım. Komşuları Madam Rita ve Barba Yorgo’nun kavgaları, tartışmaları da insanı yer yer güldürüyor. Fidan, çok başarılı akıllı ancak yaşanılan bazı şeyler onun hayatını etkiliyor. Zaten yolunda olmayan hayatı daha da kötü bir yere evrilir. Üst üste bazı kayıplar yaşamaya başlayan Fidan çok zor zamanlar geçirir. Fidan’nın yaşadığı acıları, yaşanmışlıkları derinden hissediyoruz onca yaşananlara rağmen hayata tutunmaya çalışan bir kadındır. Birgün Han ile tanışır. Han, Fidanı görür görmez aşık olur ve evlenme kararı alırlar. Sonrasında Fidan’ı neler bekliyordu okuyup öğrenmelisiniz. Hayat yaşadığımız sürece hiç bitmeyen süprizlerle doluydu. Yapılan yanlış evlilikleri, bu evlilikler sonucunda o evde büyümeye mahkum bırakılan çocukların yaptıkları yanlış seçimleri derinden hissettiriyor. Çoğu zaman bazı insanların ebeveyn olmamaları gerektiğini düşünüyorum. Okurken çoğu satırda bunu derinden hissettim. Satırlarda herkes kendisinden bir parça bulacağını düşünüyorum. Kitabımız gerçek bir hikayeden esinlenilmiş. Bazı kısımlarda güldüren ama çoğunlukta acı ve hüznü derinden hissettirendir okuma oldu. Benim gönülden tavsiyemdir.
Fidan HanımSinan Akyüz · Alfa Yayınları · 2025834 okunma