···Okunma: 23 Nisan 2018 15:51 Aynı Yıldızın Altında... Okuduğum en hoş hikayelerden biriydi.
Aşk hikayelerini seven bir insan değilim ama bu türdeki kitaplara karşı ön yargısı olan biri de değilim. Bazı şeyleri sırf deneyimlemek için sevmediğimi bilsem de yaparım, aşk kitaplarını okumak gibi.
John Green'in daha önce hiçbir kitabını okumamıştım. Aynı Yıldızın Altında'yı okuduktan sonra yazarı da merak ederek ufak çaplı bir araştırma sonucu New York Times bestseller'ı olmuş dört kitabın yazarı, bunun dışında çeşitli ödüller alan, izlenmesi milyonları geçen bir video serisinin yaratıcısı olan başarılı bir yazar gördüm.
Kitabın içeriklerine değinecek olursak:
Başroldeki ilk karakterimiz Hazel Grace, kendisi kanser hastası. Kanserli Çocuklar İçin Destek Grubu oluşturulmuş ve bu grupta kendileri gibi insanlar var, çeşitli rahatsızlıkları olan. Hazel Augustus'la burada karşılaşıyor ve hikaye burada başlıyor.
Açıkçası bugüne kadar elime aldığım, akıcı olan nadir kitaplardan. Akıcı kitaplara bayılırım; insanı sıkmaz, yormaz, kurgusu güzeldir, ara verme ihtiyacı hissetmezsin. Bu kitap da öyleydi, tam olarak öyle.
Filmini çok kez gördüm, replikleriyle çok karşılaştım ama izlememiştim, kitabını da okumamıştım. Günlerden bir gün yine kütüphanede gezinirken bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine aldım. Benim mükemmel arkadaşlarımdan biri (!) en önemli spoiyi bana en başta söyledi (!) ve bunu bilerek okudum. Belki bilmeseydim çok daha fazla etkilenirdim fakat bilmeme rağmen fazlasıyla etkileyiciydi. Çoğu arkadaşım ağladığını söyledi fakat ben kolay kolay ağlayabilen biri olmadığım için sadece o an kaldım öylece. Kötü. Çok kötü.
Kusursuz bir kurguydu gerçekten, bildiğim ama keşfetmediğim bir hikayeydi. Kitabını elime alıp arkasındakileri okumamla başladı, tüm kitabın birkaç günde bitmesiyle son buldu. Ben bir şey popüler olduğunda -her ne olursa olsun- o şeyden soğuyan biriyim, fakat o popülerite geçtikten sonra o şeye merak sararım. Kürk Mantolu Madonna'yı da o bir sürü fotoğrafın paylaşıldığı dönemden birkaç ay sonra keşfetmiştim. Bu kitap da benim için öyle oldu, mükemmel bir keşifti. Filmini izlediniz mi bilmem ama kitabı mutlaka okumalısınız.