Rabia

@Namzu
2025 33. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2025 23:12
Çiçeklenmeler, yolunuzu kaybettiğinizde ya da uzun bir yokuşu tırmanırken yorulduğunuzda oturup düşünmeniz için size soluk alma fırsatı veriyor. İsminden de anlaşılacağı üzere bir tohumun çiçek açmasına kadar geçen sürede ne türlü zorluklara göğüs gerdiğini düşünürsek, bu kitaptaki Türkan karakteri de o sancılı süreçlerden geçerek kaderin ona sunduğu hayatı kendi için tekrar yazıyor. Ölümle başlayan bir hayatın, nefes almayla son bulması beni oldukça etkiledi. Yaşamaya devam ettikçe seçimler yapıyoruz ve bu seçimlerin sonucuna katlanıyoruz. Peki bize sunulan her şeyi kabul etseydik ve hiç risk almadan huzurlu olduğumuzu düşünseydik ne kadar iyi bir hayat yaşardık? Bu hayatta ana karakter biz mi olurduk yoksa başkalarının hayatında figüran olarak yaşamaya devam mı ederdik? Kitabı okurken bu sorular kafamda yanıtını bulmaya çalıştı. Ve sonunda şu karara vardım. Ben bir hayat yaşıyorum ve bu hayatı kendim seçtiğim için yaşıyorum. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, hayatın içinden bir kitap arıyorsanız tavsiye ederim.
ÇiçeklenmelerMelisa Kesmez · İletişim Yayınları · 20267,7bin okunma