Zaman ve Momo
2025 37. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2025 08:19
Momo, tebdili kıyafet aramıza giren bir düşünce kitabı. İnsanın uyanışı için yazılmış bir eser. Bizi kendimize getirecek ve çevremizi farklı bakış açısıyla gözlemleyerek aslında insanlığın gittiği veya geldiği yeri görmemizi sağlayacak kitap. Momo, bizim minik kızımız. Ve yine insana önem verdiğimiz bir çok şeyin aslında o kadar da önemli olmadığını gösteren çocuklarımız gibi bizim gözümüzü açmaya çalışan bir kız çocuğu. Zamanın değerini unutmuş, gönülsüzce ve robotlaşmış halde dünyadaki kısıtlı vaktimizi harcarken çevremizde olan biteni görmeden yaşlanıyoruz. Bir selam verip sohbet etmek, sokaktaki çocukların eğlencesini izleyip yüreğimizi dinlemek bizim için zaman kaybı olup çıkmış durumda. Öyle ki tek yaptığımız şey çalışmak ve para kazanmak. O parayı da harcamadan biriktirmek. İşte Momo bize bu değerli zamanın kıymetini fark etmemiz için yazılmış harika bir eser. Her insanın zaman çiçeği biricik ve bir tanedir. Yeşerir ve solar. Yeni bir çiçek doğmaz. Bu çiçeğin kıymetini bilmeliyiz. Kesinlikle okuyun!
MomoMichael Ende · Kabalcı Yayınevi · 201382,2bin okunma