2025 32. kitabı
Başlama: 27.12.2025 Bitirme: 27.12.2025 Kitabın Adı: Bir Kadının Kavgaları ve Dönüşümleri Yazar: Édouard Louıs Yayınevi: Can Yayınları Basım Yılı: 6. Basım/ Eylül 2025, İstanbul Türü: Anlatı/ Roman Sayfa: 78 Bir yazarın gözünden annesinin fotoğrafını görmek, bir kadının dönüşüm aşamalarını izlemek, bir kadının ama önce bir annenin sefil bir hayattan kendini kurtarışını satır satır okumak, nereden nereye geliniyormuş ama önemli olan istemekmiş diyebilmek... Hepsini bu kısacık kitapta bulacaksınız. Güçlü ve yalın bir üslupla karşılaşıyoruz tabi bunda çevirmenin de rolü büyük. Bir yerde biyografi olduğu için samimi itiraflar inandırıcılığı da arttırıyor. Yani roman diyip geçemiyorsun çünkü biyografi kurguyu minimalize ve hatta yok eden bir tür. Biraz üzülüyor ve bence epey de acıyor insan yaşananların gerçekliğini düşününce. Elbette bizim ülkemizdeki kadar üzücü, acınacak kadar bir yaşam değil bu da gerçek. Ama şunu da bir belirtmek gerek ki kadın her yerde, her toplumda eril gücün egemenliğinde ezilen oluyor. Bunun da dini, milleti, rengi, gelişmişlik düzeyi yok. Belki bu daha üzücü. Şiddetin şekli ve dozu değişse de şiddet yine şiddettir. Keyifli okumalar.
Bir Kadının Kavgaları ve DönüşümleriÉdouard Louis · Can Yayınları · 20242,897 okunma