Bütünleşmek İyileşmektir.
2025 22. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2025 13:02
Kitapta C. G. Jung’un neler üzerine çalıştığı hakkında genel bir bilgi ediniyoruz. Ana başlıklar verilmiş ve hepsinden azar azar bahsedilmiş. Bu kitaptan birçok yeni şey öğrendim o yüzden çok hoşuma gitti. Özellikle de hem felsefe hem de psikolojiye ilgisi olan birisi olarak bu kitapta adı geçen bazı kitapları da ileriki bir zamanda okumak istiyorum. Bu kitaplar: Kırmızı Kitap Sabina Spielrein - Psikanalizin Unutulmuş Öncüsü Eşzamanlılık Dört Arketip Kırmızı Kitap’ı biraz daha bilgi birikimim olduğu zaman okumak isterim. Aynı zamanda bu kitapta çok beğendiğim bir şeyden bahsedeyim. Kitap bize “bütünleşmek iyileşmektir.” Diyor. Bunun benim yorumumla anlamı —> Bütünleşmek; acıyı yok etmek değil onunla aynı bedende yaşayabilmek, güçlü yan ile kırılgan yanımızın aynı anda var olmasına izin vermektir. “Neden böyleyim?” yerine “Bununla nasıl yaşayabilirim?” demelidir insan. Felsefe ve psikolojiye ilgisi olanlar okursa zevk alır bence.
Carl Gustav Jung - Dışa Bakan Rüya Görür, İçe Bakan UyanırÖzlem Küskü · Destek Yayınları · 20204,087 okunma