·608 syf.····Okunma: 28 Aralık 2025 16:28 Uzak İhitmal kitabının yorumu ile geldim.Ne yazar ne kitap hakkında en ufak bir bilgim yoktu .Genel olarak sevdim ancak herkese hitap eden bir kitap değil kesinlikle.Bazı detaylar olmasa daha çok sevebilirdim.
Konusu kısaca,Irıs bir akşam maç izlemeye gittiği bir barda August ile sohbet ediyor.Aralarında arkadaşça bir diyalog geçse de birbirlerinden etkileniyorlar.Bar çıkışı August onu öpecekken Irıs sevgilisi olduğunu söylüyor.Irıs’ın bir yıldır birlikte olduğu Caleb aynı August gibi basketçi ve ikiside NBA yolcusu.Seçmelerin açıklanmasının ardından Irıs kariyer açısından kendine başka bir yol seçmişken sevgilisinin peşinden gitmek sorun kalıyor.Ara ara August ile yolları kesişse de Irıs için cehennem gibi günler bu şekilde başlıyor.
Spoiler!!!
Kitabının yaş sınırı +20 olmalı bence.Daha önce de dediğim gibi tetikleyici unsurları çok fazla,tecavüz,şiddet detaylı bir şekilde anlatılmıştı.Ben okurken nefes alamadım artık.Kitap başta aşk üçgeni gibi duruyor,o kısımları sevmedim.O barda Irıs de August ‘tan hoşlanıyor ama hayatında bir yıldır birlikte olduğu biri var.Ve o zamanlar Caleb kötü biri değil.Duygular zamanla bitebilir,hatta eğer başkasından hoşlanıyorsan zaten sevgiline karşı bir şey hissetmiyorsun demektir.E ne diye devam ediyorsun anlamıyorum.August’u bir yandan kesip, sevgilim de aslında iyi ,güzel bir birlikteliğim var diyemezsin.August için de aynısı geçerli,resmen sevgilisi olan bir kadını istedi .Bu olay geri çekilmesine yetmedi resmen .Keşke Caleb’in gerçek yüzünü gördükten sonra Irıs ile August tanışsalardı en azından daha makul olurdu .Sonrasında hamile olduğunu öğrenince süreç farklı bir yere evriliyor zaten .Bu kısımları yine belirtmek istedim ama kitapta öyle şeyler yaşanıyor ki bunlara takılmaz hale geliyorsun .Caleb hakkında konuşmak bile beni ürpertiyor.Tam bir psikopat.Irıs’ın katlandığı şeyler ,uğradığı tecavüzler,şiddet çok kötüydü.Irıs ‘un hayatı kendini gerçekleştiren kehanet örneği resmen .Annem gibi olmayacağım ,kendi ayaklarımın üzerinde duracağım derken hayat ona annesinin hayatının daha ağırını yaşattı.Irıs ile August arasındaki ilişkiyi sevdim,aşkları bana geçti.Yazarın dili çok güzel gerçekten,çevirisi de çok güzeldi.Kitap uzun ,600 sayfa.Ama son kısımlarda bu kadar birlikte olma sahnesi okumaya gerek var mıydı bilemiyorum.Ayrıca her türlü istismara maruz kalmış yaralı bir kadının kitabının bence bu kadar smut sahne olmasına gerek yoktu.Yazar, Irıs’ın iyileşme sürecini çok yer verebilirdi.O kısımlar geçiştirilmişti. Sonra olarak ben basketbolu çok severim .Çocukluğumda Türk oyuncular NBA ‘ye gidince takip ederdik abimle.Gece kalkıp maç izlerdik,o zamanlar geldi aklıma ,o detayları da sevdim .Seriye devam edeceğim ,diğer karakterlerin hikayelerini de merak ediyorum.