Uzak İhtimal

3 Aralık 2025
Ren Kitap

2025 87. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2025 16:28
Uzak İhitmal kitabının yorumu ile geldim.Ne yazar ne kitap hakkında en ufak bir bilgim yoktu .Genel olarak sevdim ancak herkese hitap eden bir kitap değil kesinlikle.Bazı detaylar olmasa daha çok sevebilirdim. Konusu kısaca,Irıs bir akşam maç izlemeye gittiği bir barda August ile sohbet ediyor.Aralarında arkadaşça bir diyalog geçse de birbirlerinden etkileniyorlar.Bar çıkışı August onu öpecekken Irıs sevgilisi olduğunu söylüyor.Irıs’ın bir yıldır birlikte olduğu Caleb aynı August gibi basketçi ve ikiside NBA yolcusu.Seçmelerin açıklanmasının ardından Irıs kariyer açısından kendine başka bir yol seçmişken sevgilisinin peşinden gitmek sorun kalıyor.Ara ara August ile yolları kesişse de Irıs için cehennem gibi günler bu şekilde başlıyor. Spoiler!!! Kitabının yaş sınırı +20 olmalı bence.Daha önce de dediğim gibi tetikleyici unsurları çok fazla,tecavüz,şiddet detaylı bir şekilde anlatılmıştı.Ben okurken nefes alamadım artık.Kitap başta aşk üçgeni gibi duruyor,o kısımları sevmedim.O barda Irıs de August ‘tan hoşlanıyor ama hayatında bir yıldır birlikte olduğu biri var.Ve o zamanlar Caleb kötü biri değil.Duygular zamanla bitebilir,hatta eğer başkasından hoşlanıyorsan zaten sevgiline karşı bir şey hissetmiyorsun demektir.E ne diye devam ediyorsun anlamıyorum.August’u bir yandan kesip, sevgilim de aslında iyi ,güzel bir birlikteliğim var diyemezsin.August için de aynısı geçerli,resmen sevgilisi olan bir kadını istedi .Bu olay geri çekilmesine yetmedi resmen .Keşke Caleb’in gerçek yüzünü gördükten sonra Irıs ile August tanışsalardı en azından daha makul olurdu .Sonrasında hamile olduğunu öğrenince süreç farklı bir yere evriliyor zaten .Bu kısımları yine belirtmek istedim ama kitapta öyle şeyler yaşanıyor ki bunlara takılmaz hale geliyorsun .Caleb hakkında konuşmak bile beni
·608 syf.·
2026 67. kitabı
Kalp kırıcıydı, August muhteşem biriydi. Caleb senin ABV. verdi de neyse ki ama çok geç ve kolay oldu. Başlarda o bağlılık aşk çok hızlıydı ama zaman geçtikçe August’un vazgeçmemesi ne olursa olsun beklemesi hem güzel hem de sinir bozucuydu. Yani baktığında kızın zaten bir ilişkisi var, çocuk yapacak kadar ilerlemiş bir ilişki üstelik ama buna rağmen zamanını bekliyor olması başta rahatsız etse de kurgunun içinde okudukça oturdu. Kızın duruşu güzeldi ama seçenekleri kör olması, kabul etmesi ve bunların hepsinin onu günün sonunda Caleb’in tuzağına düşürmesi kesinlikle sinir bozucuydu. Çok yerde kurguya girip kafalara vurasım geldi. Gerçekten son kısma kadar bir şekilde kalp kırdı ama iyi ki okudum. Tişikkirler Neslihannnnn :)
Uzak İhtimalKennedy Ryan · Ren Kitap · 202528 okunma
Bir travma ve güç ilişkisi
2025 169. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2025 23:03
Bu roman, “aşk üçgeni hikâyesi” kılığına girmiş bir travma ve güç ilişkisi incelemesi. Kitaba başlarken sıradan bir spor romantizmi okuyacağımı sanıyordum. Açıkçası bu kadar karanlık, bu kadar travmatik bir hikâyeyle karşılaşmayı hiç beklemiyordum. Şiddet, taciz ve kötü muamele okumakta zorlananlar kesinlikle uzak durmalı. Kadın karakterimiz İris, adını bataklıkta yetişen bir çiçekten alıyor. Hayattaki tek hedefi çok net: meslek sahibi olmak ve kimseye muhtaç kalmamak. Erkek karakterimiz August, ölen babası gibi bir sporcu. Adı giderek daha çok duyulan, NBA’e gitme potansiyeli olan bir basketbolcu. Yolları bir akşam, İris’in bir barda Lakers maçını izlediği sırada kesişiyor. Hayat onları ilk kez orada yan yana getiriyor. Ama bu ihtimalin önünde tek bir engel var: İris’in erkek arkadaşı Caleb. Burada söylemek istediğim o kadar şey var ki Caleb hakkında. Ama ne desem spolier'a girecek. Caleb'ı okudukça şunu düşündüm: Bazı insanlar sevdiğini sanır ama aslında sadece kontrol etmek ister. Aşk sandığın şey, bazen korkunun kılık değiştirmiş hâlidir. Kitap 608 sayfa ama bence 1 değil 2 kitap gibiydi. Arada sadece 1 yıl atlama olmasına rağmen sanki iki kitap gibi okudum. Anlayacağınız evreleri olan bir hikaye. August, okuduğum en güzel seven erkek karakterlerden biri. Bazı insanların sevgisi iyileştirir ya… onunki tam olarak öyle. İris ise benim için çaresizliğin, sıkışmışlığın ve direnmenin en güzel yazıldığı karakterlerden biri. Adeta bir savaş kahramanı. Çünkü onun için Celeb'le olan ilişkisi en yıkıcı savaşlardan biri. Üstelik bu savaşta arada kalan bir de kızları var. Sarai… Travma sessizdir; bağırmaz. İnsan onu çoğu zaman kalbinde değil, seçimlerinde taşır. Kitabı seversiniz ya da sevmezsiniz. Bence arası olmayan bir hikaye. Travmaları olan insanların
2025 52. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2025 14:39
Uzun zamandır bu kadar ağır bir kitap okumamıştım. Kitabın konusunu okuduğumda, hatta ilk 50 60 sayfada böyle bir kitaba evrileceğini asla düşünmedim. Çünkü gerçekten başı gayet normal hatta benim hoşlanmadığım bazı şeylerle başlamıştı. Kitabın başında kadın karakterden pek fazla hoşlanmadım. Yazar aslında bize burada birtık oyun yapmış gibi geldi bana. Çünkü kadın karakterin mevcut bir ilişkisi var, bu ilişkisi gayet normal lanse ediliyor fakat kadın karakter başka birinden hoşlanmaya başlıyor. Bu açıkçası benim çok sevmediğim bir yaklaşım. Fakat kitabın ilerleyen sayfalarında aslında birlikte olduğu kişinin bir ruh hastası olduğu ve kadını kendine bağlamak için ona türlü türlü oyunlar yaptığını anlıyoruz. Yazarın bir açıdan gerçekten kalemini çok beğendim, çünkü yazdığı her şeyi iliklerinize kadar hissetmenize sebep oluyor. Ve bence bu çoğu yazarın yapamadığı bir şey. Bunu beğenip beğenmeme arasında kalmamın en büyük sebebi de yazdığı şeylerin çok ağır şeyler olması. Kitapta ciddi derecede şiddet, hakaret ve burada konuşmak istemediğim zoraki bir ilişki var. Bunları okurken gerçekten canınız acıyor. Karakteri kitaptan çekip almak istiyorsunuz. Tabi bunların sona erdiği bir kısım da var kitapta. Fakat o kısım hakkında çok fazla konuşmak istemiyorum çünkü hoşlanmadım. Kitap beni birtık düşündürdü, çünkü ben karakterin daha farklı bir şekilde iyileşmesini isterdim. Bu tarz zaten ağır şeylerin olduğu bir kitapta, ben açıkçası bir ilişkisi olmasına sevindim ama onların bu kadar yoğun ilişkilerini okumaktan hoşlanmadım. Seriye devam edeceğim kesinlikle, yazarın kalemi gerçekten başarılı. Seri üç kitaptan oluşuyor. Diğer kadın karakterler de benzer hayatlar yaşamışlar. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak okunması gerekiyor. Herkes için uygun olduğunu düşünmüyorum.