2025 92. kitabı
Mahalle Kahvesi Klasikler vazgeçilmezim oldu artık Bir kaç kitap aynı anda okuyorum bu aralar. Evde ayrı, işte ayrı ve hafta sonları ayrı olmak üzere Böyle olunca en kısa olan kitap önce bitiyor. Ve yine bir Sait Faik Abasıyanık kitabı nı daha bitirmiş bulunmaktayım. Mahalle Kahvesi nin içerisinde yirmi iki adet öykü bulunmakta. Her biri kendi içimizden, kendi mahallemizden sımsıcak hayatlar. Sait Faik okuyanlar bilir kalemenin değişik tarzını, avareliğini. En sonda Orhan Veli nin yazar hakkında yazdığı köşe yazısı yer almakta. "Çok savruk. Yazdığını okumuyor. Bir yazar, okuyucunun karşısına çıkarken, kendisine çeki düzen verir." Diye olumsuz yorumlar bulunmaktadır yazar hakkında. Bu düşüncelerin gerçeklik payıda vardır illaki. "Mahalle çocuğu, Sait Faik in hikâyelerinde bir iki tane değildir; birçoktur. Bunu, onun bu yaşa kadar değişmemiş mizacına veriyorum. Bence Sait Faik ne genç hikayecidir, ne ihtiyar. Bence o,kırkını aşmış bir mahalle çocuğudur." Diyor Orhan Veli. Henüz okumayanlar için çok güzel bir başlangıç olabilir Mahalle Kahvesi. Keyifli okumalar diliyorum #saitfaikabasıyanık #okudumbi̇tti̇ #reklamyok
Mahalle KahvesiSait Faik Abasıyanık · İş Bankası Kültür Yayınları · 20129bin okunma