Fırtınalı aşk
2025 13. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2025 21:55
" her şeyin tadı kaçtı. Bir daha asla mutlu olamayacağım. Her şeye egemen olan korkunç bir duruluk var. Sanki dünya bir kristalden yapılmış, onu boydan boya çatlamak için şöyle bir dokunmak yeter... Ya yalnızlık? Sanki yanan bir şey. Tıpkı üflemeden ağzına alamadığın koyu, sıcak bir çorba gibi. Ve hep orada, tam önümde! Kalın, beyaz porselen kasesi içinde; eski, bir yastık gibi pis. Beni bu yalnızlığa zorla iten kim? " Bir başıma kaldım.istek içimi yakıyor. Başıma gelenlere dayanamıyorum. Kiyoaki ile satokonun aşk hikayesi. Kiyoaki yakışıklı mı yakışıklı zengin bir ailenin çocuğu, satoko da kiyoakinin çocukluk aşkı ve o da zengin aile kızı ve de cokk güzel. Bir de kiyoaki bir arkadaşı var Honda ; o da yargıc bir babanin oğlu arkadaşi gibi zengin değil ama kiyoaki ile arkadaş. Romanda Japonların geleneksel aile yaşamları ile batı tipi yaşam arasındaki değişimler, yaşantılar anlatılıyor. Japonya'nın dini yaşamı , yaşantısına değiniliyor. 1912 yılında Tokyoda imparatorluk sarayı ile köklü ailelerin saraydan siyasi güç aramalarını konu alıyor. Kiyoaki ve satoko birbirlerine aşık iki genç. Aşklarını kimi zaman fırtınalı kimi zaman sakin bir şekilde yaşıyorlar. İmparatorluk ailesinden prens bir düğünde satokoyu görür ve onla evlenmek ister. Aileler iki gencin aşık olduğunu bildikleri için öncelikle kiyoakiyi durumdan haberdar ederler. Fırtınalı aşık kiyo önce umursamaz fakat sonrasında satoko ile gizli birliktelik yaşar. Kız hamile kalır. Sorun büyüktür. İmparatora gelin olacak satoko hamile kalmıştır.
Bahar KarlarıYukio Mişima · Can Yayınları · 2018780 okunma