Lady Susan
2025 41. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2025 00:00
Jane Austen'in mektup tekniğini başarıyla kullandığı kısa bir roman. Lady Susan eşi ölmüş, kızı Frederica ise yatılı bir okulda okumakta. Lady Susan kötü kalpli, entrikacı, sadece kendi çıkarlarını ve rahatını düşünen biri. Çok güzel, etkiliyeci yönüyle dikkat çekici. Kızı Frederica ise güzel annesinin tam tersi bir karaktere sahip. İyi niyetli, sevecen ve ürkek bir kız. Annesi çıkarları doğrultusunda kızını sevmediği bir adamla evlendirmek ister.Frederica ise her kötülüğe susmasına rağmen ilk defa bu konuda yardım alacağı birine başvurur. Bu sayede kurtulmuş olur. Romanda herkesin bir amacı, düşüncesi var. Bu doğrultuda planlar yaptıklarını okuyoruz. Lady Susan'ın planlarının ise gerçekleşip gercekleşmeyeceği okuru merak ettiriyor. İnsanları kolayca manüpüle etmesi yüzünden gerçekler hemen ortaya çıkmıyor. Sonunda kızı Frederica'nın baskıdan kurtulması tek mutlu gelişme diyebilirim. Mektuplarla olayları anlattıkları için karakterlerin iç dünyası ile bilgiyi dolaylı yollardan öğreniyoruz. İyi okumalar.
Lady SusanJane Austen · Can Yayınları · 20221,187 okunma