Puan vermedi·624 syf.····Okunma: 27 Aralık 2025 22:11 BA - YIL - DIM!
İyi yanlarından başlayacak olursak yapılan planlar, dönen entrikalar, düşmeyen hızlı tempo tam benim aradığım şeyler ve kitap hepsini bana sağladı. Kaz'ın İnej için Pekka Rollins ile anlaşma yapacak kadar gözünü karartması, ağ olacağını belirttiği sahne falan hepsi çok güzeldi. Fantastik kitapta aşk işleyeceksen böyle inceden üstü kapalı vereceksin ki göz çıkarmasın.
Yapılan plan üstüne planlar, Kaz'ın Pekka'dan aldığı intikamın muazzam olması. Daha iyi bir plan olamazdı. Kaz resmen adamı öldürmedi yok etti. Hayatı boyunca hep bir korku ile gölgelerde saklanarak yaşayacak bir hale getirdi. Çok tatmin edici bir sondu.
En sonunda eldivenlerini çıkarması ve İnej'in elini tutması... Çok güzeldi... Özellikle ailesine kavuştuğu sahne aklıma geldikçe gülümsüyorum. Bu seride benim üzümlü kekim hep İnej'di.
Kötü yanları ise, Kaz'ın Pekka Rollins'in işe dahil olacağını ön görememesi gereksiz bir ters köşe girişimi gibi geldi bana. Yazar yazdığı karakteri tanımıyormuş gibi bu kadar basit bir gaf yapmış. Ben zaten ekip kuweinin yanına git gel yaptıkları zaman net gördü biri kafasındaydım. E pekka'nın da bir yerde dahil olması gerekiyordu şaşırtmadı o yüzden.
İkincisi ise Matthias... Gerçekten böyle bir ölümü hak etti mi? O kadar anı ve ucuz bir ölüm oldu ki bu mu yani dedim. Matthias'ı öldürerek gereksiz bir dram kasmaya çalışmış ama yazdığın karakteri tanı bir önce. Bu adam böyle bir sonu hak ediyor muydu, hayır etmiyordu. Ölümünün bir anlamı olmalıydı. Ne kadar klişe olsa da Nina'yı kurtarırken ya da Brum tarafından olmalıydı. En azından etkileyici ve mantıklı olurdu. Karakterin ağırlığına hakaret bir ölümdü resmen. Ben böyle düşünüyorum en azından.