Duygular Khai’yi terk edeli çok olmuştu, Andy bu dünyadan göçerken onları da yanına almıştı. Acıyı, nefreti hissedemiyordu. En önemlisi o sevemiyordu… Annesi bu duruma bir el atıp ona eş seçmeye karar verdi, onca adayın arasından bu durumdan haberi dahi olmayan Esme’yle yollarının kesişmesi ise evrenin trajikomik hallerinden sadece biriydi. Kitabın da adı gibi bir evlilik provası yapacaklardı ve üç aylık süresi vardı Khai’yi kendine aşık etmek için. Yaza kadar ya kendine aşık et ya da evine dön
Sadece vakit geçirmek için başlamıştım ve gerçekten de beni içine çekip alıp götürdü. Yazarın dili fazlasıyla akıcı; öyle ki ilk oturuşumda 200 sayfayı devirmiştim bile. Beklentimin üstünde de çıktı fakat daha çok sevebilirdim de. Khai ve Esme’nin aralarındaki duygusal bağ bana pek geçmedi ve kitap ilerledikçe de ortada olgunlaşan bir aşk olduğunu hissetmedim. Fazlasıyla yüzeysel kalan bir ilişkiydi, öyle ki Esme Khai’nin asperger sendromu hakkında hiç birşey öğrenmedi. Babası ve Esme olayı araya kaynadı, Khai-Jade ikilisini de hiç okuyamadık. Sonu da çok aceleye gelmişti. Ama yazarın Esme’yi kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir kadın olarak yazması da ayrı olarak hoşuma gitti, bu tarz bir kitaptan bekleyeceğim bir şey değildi oysa.
Beklentiyle başlanacak bir kitap değil fakat amacına gayet uygundu, kendisiyle keyifli vakit geçirdim. Karakterleri genel olarak sevdim ama Quan ayrı bir dikkatimi çekmişti. Yazarın İlişki Testi kitabında ondan bahsettiğini görmek beni heyecanlandırdı. Onu da listeme ekledim. Kafa dağıtmalık bir kitap arıyorsanız tavsiye ederim. Rs için de birebir