2025 235. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2025 19:46
#TheKitapTheGizemGerilimPolisiye Yediğin hurmalar gün gelir seni tırmalar. Güzel örnek oldu bu hikayeye. Ama annemin lafı da iyi uyuyor; iyilikten maraz doğar. Esas karakter Darren, Texas kolluk kuvvetlerinin siyahi personeli Efenim. Bunların ırkçılığı ne pismiş ya hu. Texas Ranger deniyor bu birliğe sanırsam jandarma gibi bir şey polis ama polisten daha yetkin, asker de değil. Ama bayağı saygılar. Ve Darren'ın amcası bu birliğin ilk siyahi Rangerıydı. Neyse Efenim Darren'ın başı büyük belada. İlk kitapta aile dostunu haksız yere suçlamaktan kurtarmıştı. Ama ipin ucu ona dolanmak üzere. Çünkü ölen beyaz adam her ne kadar Aryan kardeşinin üyesi - ırkçı bir tarikat olsa da, beyaz işte. Sakladığı cinayet silahını da bulan Darren'ın pek sevimsiz anası. Bu kadın tem bir karadul. Oğlunu manipüle ve şantajla isteklerini yaptırmaya zorluyor. Haliyle bazı insanların sorgulamasına sebep oluyor, yakın ilişkileri göze batıyor. O sırada bölgeye bağlı bir kasabada beyaz bir çocuk kayboluyor. Burada Aryan kardeşliği bir zamanlar fink atsa da hâlâ bir şeyler döndüğü kesin. Çünkü gizemli mülk sahipleri bir siyahi. Aynı zamanda eski köle efendileri, eski köleler, Amerika'nın gerçek toprak sahipleri yerliler... Pis oyunlar, hileler dönüyor. Ve Darren beyaz çocuğu bulup bir siyahinin hayatını kurtarmak zorunda. Aynı zamanda anasının gizlediği cinayet silahını da bulmak zorunda. O final neydi be umarım hikaye öyle kalmaz. Çok güzel bir seri Efenim. Rüyalar ülkesi Amerika'nın kirli yüzü var burada. Siyasi çıkarlar, kişisel çıkarlar, kafayı yemiş bir toplum ve had safhada bir ırkçılık. Epope dehşet ve ibretle tavsiye eder!
Cennet TopraklarAttica Locke · The Kitap · 202351 okunma