Puan vermedi·404 syf.····Okunma: 29 Aralık 2025 09:51 Öncelikle belirtmeliyim ki hiç bir kitabı bu kadar uzun sürede okumadım, ya hemen okurum ya da gitmiyorsa, ilerletemiyorsam bırakırım. Bu kitap benim için okuyup kenara kaldıracağım bir kitap olmadı, olmayacak da, bittikten sonra da döneceğim ara ara muhtemelen. Kitap adından kaynaklı olarak bir kişisel gelişim kitabı olarak algılanıyor ama değil, içinde bilişsel davranışçı terapi tekniklerini içeren uygulamalar mevcut.
Kitap, duygusal bozuklukların aslında dışsal olaylardan kaynaklanmadığını; aksine bireyin bu olaylara yüklediği anlamların, yani bilişsel süreçlerin duygusal bozukluklara neden olduğunu anlatıyor. Ve bunu bir çok pratik uygulamayla örneklendiriyor ki benim için kitabın en güzel tarafı burasıydı. Günlük hayatta karşılaştığımız birçok problemin ana kaynağı aslında bizim düşünce biçimimiz olduğu bir çok vaka örneğiyle anlatılmış.Eğer algınızı değiştirir ve daha sağlıklı bir algılamaya sahip olursanız mutsuzluğunuzu büyük oranda azaltırsınız.Okuyun ve depresyon puanınızı düşürün.
Kitaba, ağır depresyon örneklerinde, travma sonrası stres bozukluğunda hiç bir fayda sağlamayacağı konusunda eleştiriler getirilmiş, kitabın da böyle bir iddiası yok zaten.