Öncelikle ilk defa bir kitaba inceleme yazma cürretinde bulunuyorum. Eğer hata yaparsam lütfen mazur görün.
Kitap gerçekten çok güzeldi. Filmini zevkle izlemiştim ve kitabı olduğunu çok geç öğrendim. Öğrendiğim gibi de temin edip okumaya başladım. Kendi okuma güçlüğümden dolayı kitabı çok uzun sürede ve yavaş okudum. Ama kitap gerçekten akıcıydı. Çoğu zaman 2-3 bölümü peş peşe okudum.
Film ve kitap arasındaki benzerlikleri görmek beni mutlu etti fakat farklılıkların daha çok olması bambaşka bir evrene girmişim izlenimi verdi. Kitapla film gerçekten farklı. Sophie ve Howl dinamiği bile farklı. Beklentimi karşılayan bir kitap oldu. Hayao Miyazaki filmde çok iyi iş çıkartmıştı zaten. Ama kitapta fazlasıyla güzelmiş.
Sophie karakterinin bir çöl cadısı tarafından lanetlenmesi sonucu, kalp yediği ve çok kötü olduğu iddia edilen büyücü Howl'un şatosuna yolculuk yapan ve orada laneti kaldırmaya çalışan bir kızı konu alıyor. Her seferinde farklı olayların içine düşen Sophie, lanetin de etkisiyle kendi yolunu çiziyor. Howl gibi yirmili yaşlarında kaprisli bir adamla aynı çatı altında yaşıyor, bir ateş ciniyle tanışıp onunda arkadaş oluyor ve Howl'un asistanı olduğunu söyleyen Michael ile beraber evdekilere sahip çıkıyor diyebiliriz. Kitap çok güzeldi. Okumanızı tavsiye ederim. Yürüyen Şato
Yürüyen ŞatoDiana Wynne Jones · İthaki Yayınları · 20101,656 okunma