بسم الله
Öncelikle kitap gerçekten büyük bir hazine içeriyor bunu söylemek istiyorum. İyad Kunaybi 'nin okuduğum ikinci kitabı ilki roman olan Înâs , ikincisi de bu oldu.
Kitabın başlığı olan Allah'a Hüsnüzan Beslemek konusunda derin ve insanın içine işleyen noktalara değinmiş. Yazdığı yazılardan da ne kadar içtenlikle bunu istediğini anlayabiliriz. Bir müslüman olarak bizlere içınden gelerek, yaşayarak, yaşadığının sonucunda kazanmış olduğu nasihatleri paylaşması da ayrı bir güzellik katıyor kitaba.
Okurken tefekkür edilerek okunması ve tekrar takrar okuyarak sindirilmesi gerektiği kanaatindeyim.
Rabbim bizleri gerektiği şekilde kendi hakkında hüsnüzanda bulunmamızı nasip etsin. Yaptığımız amellerin çoğu hatta hemen hemen hepsi bu noktadan geçmektedir çünkü. Allah Teâlâ'nın buyurduğu gibi "Ben, kulumun zannı üzereyim." (Buhari) başımıza gelen her olay, hadise ve anda bizler Rabbimize ne gibi duygular besliyoruz? O'nun bize rahmet ettiğini mi yoksa bizlere azap gönderdiğini mi düşünüyoruz? Rabbimizi ne kadar tanıyoruz? Bizler kimiz ki Alemlerin Rabbi olan Allah'tan hesap sormaya çalışıyoruz!! Gibi pek çok sorunun da cevabını bulabileceğimiz bir kitap. Yazarı Rabbim rahmetiyle çepeçevre kuşatsın. Çevirenlerden Allah razı olsun.