2025 105. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2025 00:00
Gaskonyalı genç d’Artagnan, silahşör olmak için Paris’e gelir. Yolculuğu sırasında çeşitli kavgalar ve tesadüfler sonucu Athos, Porthos ve Aramis ile tanışır. Başta birbirlerine düşman olsalar da, Kardinal Richelieu’nun adamlarına karşı verdikleri mücadele onları yakın arkadaş yapar. Artık dört silahşör birlikte hareket etmektedir. d’Artagnan, Kraliçe Anne’nin hediyesi olan elmas tokaları İngiltere Dükü Buckingham’a ulaştırmakla görevlendirilir. Yol boyunca kardinalin ajanları tarafından engellenmeye çalışılır, ancak tokaları başarıyla geri getirir ve kraliçeyi skandaldan kurtarır. Romanın önemli kötü karakteri Milady de Winter’dır. Güzel ve hain bir kadın olan Milady, çeşitli cinayetler işler, ancak sonunda silahşörler tarafından yakalanır ve adalete teslim edilir. Bu süreçte d’Artagnan, Constance Bonacieux’ya aşık olur, ancak aşkı Milady’nin entrikalarıyla sınanır. Sonunda: d’Artagnan cesareti ve zekâsıyla teğmen olur, Silahşörlerin dostluğu pekişir, Milady adalet önüne çıkarılır. Roman, dostluk, sadakat ve cesaret temasını ön plana çıkarır ve “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” sözünü somutlaştırır.
Kitap İncelemesi
Üç SilahşorAlexandre Dumas · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201911,4bin okunma