Hayatın kendisi bir çağrı bir özlem tutkulu bir amaç
2025 205. kitabı
Okunma: 30 Aralık 2025 16:06
"Mutlak şekilde her yere nüfuz eden, o engin olan ve her yerde bulunanın önünde diz çök. Fakat sınırlı olanın, yüzeysel olanın, anlık olanın, bugün burada olup da yarın gidecek olanın önünde diz çökme." Bu cümleler bütün kitabı anlatmaya kâfi. Osho'dan Osho etkileyici tavsiyeler. Aslında, bize demek istemiş ki; Ben şuraya yazdım yazdım koydum, nasiplenebilene! :) Bu kitabında da, Huzur'u farklı yönleriyle açıklamaya çalışmış bize. Huzurumuzun içimizde olduğunu, onu sabırla kendimizin bulabilecegini, ama bu yolda hiç pes etmeden ilerlersek ancak, amacımıza ulasabilecegimizi belirtmiş. Buna yönelik, yedi yaşında bir çocuğun nasıl bir aile ve okul eğitiminden geçtiğini bir hikaye ile anlatmış. Hani eski nesilden olanlar bilirler; eskiden çocuklar okul tatilinde çırak olarak bir yerlere verilirdi. Çocuklar bu sayede hayatı öğrenirlerdi. Şimdilerde yetiştirme tarzımız değişti, "aman ben yaşamadım çocuğum yaşasın,ah ben yemedim çocuğum yesin" düşüncesiyle hayata hazırlanıyor çocuklar. İşte kitabı okuyunca karşılaştırma yapıyor ve doğru yolu buluyorsunuz:) Son olarak, "hepimizin içinde varlığını sürdüren içsel imana selamlar olsun. Lütfen selamlarımı kabul edin..." demiş yazarımız.. Bizim farkındalığımızın oluşması için katkıda bulunan sevgili Osho asıl bizden sana selam olsun, eminim yazdıklarım ulaşacaktır. Keyifle okudum..Herkese Keyifli okumalar diliyorum..
Felsefe - Psikoloji - Düşünce
Huzur ArayışıOsho · Omega · 2017245 okunma