Puan vermedi·232 syf.··Beğendi
···Okunma: 17 Kasım 2025 18:54 Öncelikle hepinize merhabalar, kitap dostlarım. Bugün sizlere en çok okunan kitaplar listesinden hiç eksik olmayan Tatar Çölü kitabının incelemesini yapacağım.
Öncelikle kitabın konusunu bakacak olursak; kitapta Giovanni Drogo adına sahip yeni teğmen olmuş bir gencin ilk görev yeri olan Bastiani Kalesi’ ndeki yaşantısı anlatılır.
Teğmen Drogo, yeni görevi için çokça heyecanlı ve de ümitvar bir tutumla yola çıkar. Gittikçe gider, o gittikçe yol iyice uzar ve nihayetinde ilk görev yerine ulaşır. Gel gör ki burası onun umduğundan çok farklıdır ve bu kaleye alışma süreci, diğer kişilerle etkileşimi bizlere anlatılır.
Bu kale öyle bir kaledir ki, yıllardır düşmanla çatışma ümidi taşıyan askerlerle doludur fakat gel gör ki kalede her şey monotondur, değişen pek de bir şey yoktur.
İlk zamanlar kaleden tayin olmak istese de Teğmen Drogo bu kaleden bir türlü ayrılamaz ve bu bekleyişin bir parçası halinde ömrünü burada idame ettirir.
Ve olaylar çok da hareketli olmamakla beraber devam eder ve sonu beklemediğim bir şekilde biter. (Spoiler içermemesi adında bu kadar bilgi yeterlidir diye düşünüyorum.)
Kullanılan dil oldukça açık ve sade, anlatımı bir o kadar akıcı bir eser. Okuru hiç sıkmadan, olayın içine dahil eden bir yapısı var kitabın.
Hayatın tekdüzeliği, varoluş amacı, yalnızlık, askerlik hayatı gibi temalar oldukça ön planda.
Bir insanın iç dünyasına şahit olmak, onunla bazı duyguları hissetmek, ona yoldaş olmak için harika bir eser.
Ben çok beğendim, bekleyişin verdiği sıkıntıyı derinden hissettim. Teğmen Drogo’ ya yol arkadaşı olmak güzel bir deneyimdi. Kesinlikle tavsiye ederim. Okuyacak olan kitap dostlarıma şimdiden keyifli okumalar dilerim.