Dino Buzzati
Tatar Çölü, 2. Dünya Savaşı sonrasında parlayan modern İtalyan edebiyatının ilk ve en usta ürünlerinden biri, çağdaş dünya edebiyatında da önemli yer edinmiş bir eser. Genç ve hevesli bir teğmenin, ilk görev yerini çevreleyen uçsuz bucaksız çölle "savaşı". Çöl, hem teğmenin muhtaç olduğu düşmanı ondan esirger hem bizzat "düşman"ın yerini tutar, hem de gizemli, tarifsiz varlığıyla genç teğmeni cezbeder. Gerçek dışı, soyut bir mekanda, zamanda, zeminde, olaysızlığın ortasında insana ilişkin en can alıcı sorular...
232 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1940

10/10 puan verdi
Tatar Çölü, yalnızlığın, yanlış tercihlerin, alışmanın, vazgeçememenin, beklemenin, umut etmenin, acı çekmenin, özlemenin, yaşamın, ölümün kitabı... Kısacası insan hayatı içerisinde yer alan en
9/10 puan verdi
Ben bir eseri okuduğumda, eğer o eser güzelse etkisinden kolay kolay çıkamam. Zaten etkisinde kalmadığım esere de güzel demem. Döner döner okurum çarpıcı yerlerini. Bu okumalarımda bir de bakarım ki,
Bir bekleyişin öyküsü...
9/10 puan verdi
Bazen öyle olur işte: Hayat boyu uğruna mücadele ettiğimiz, fedakarlıkta bulunduğumuz bir şey iş işten geçtikten sonra kapımıza sürüklenir. Bir amaç uğruna her şeyden vazgeçişin öyküsü satırlardan içimize akıyor. Tıpkı "Simyacı"daki gibi müthiş bir döngü sarıyor bizi. Başlangıcına geri dönen bir kahraman... Tabii bazen de biz kendimizi her şeyden feragat ettik sanıyoruz ki düzen aslında başka türlü yaşamamıza izin vermiyor. Manipülasyonlarla kendi kararını uyguladığını sanan milyonlarca insandan sadece biriydi Giovanni Drogo. Yıllarca bekleneni kendine saklamak isteyen bencil arkadaşlarımız da olabilir. İnsanlar bizden ümidi kestiğinde de bağlar kopar. Hatta aile bağları bile... Uzaklık soluklaştırıp yok eder anıları. Bir de ne var biliyor musunuz: Bir şey için çok emek harcayan biri, hayata sil baştan başlayamıyor. ONUN TERK EDEMEDİĞİ ŞEY: KENDİ EMEĞİ OLUYOR. Çok güzel bir kitap, kesinlikle tavsiye ediyorum.
10/10 puan verdi
Bu kitabın son sayfalarına geldiğim zaman bana Pablo Nerudo’nun şiirini aklıma getirdi. Tarif edecek daha iyi kelimeler bulamazdım bundan dolayı yazmayı düşündüğüm incelememden vazgeçtim.
Puan vermedi
Tatar Çölü, bana zamanın ne kadar kayıp bir şey olduğunu düşündürttü. Giovanni Drogo'nun her gün aynı yerde beklerken geçirdiği o ölü zamanlar, kendi hayatımdaki bekleyişleri, ertelenen hayalleri ve kaçırdığım fırsatları anımsattı. Kitap, insanın hayatını anlamlandırma çabasıyla ilgili bir uyarı gibi. Sonunda fark ettim ki, hayat bazen hareketsizlik gibi görünse de, içsel bir değişim ve dönüşüm yaşatabiliyor. Buzzati'nin anlatımı o kadar güçlü ki, basit bir kuşatma bile aslında insanın ruhsal bir keşfine dönüşebiliyor.
Modern insanın trajedisi!
9/10 puan verdi
Dünya ve İtalyan edebiyatının en önemli isimlerinden biri de
Dino Buzzati
'dir. Buzzati, Venedikli bir ailenin ikinci çocuğu olarak Bellona'da dünyaya geliyor. Varlıklı bir ailede dünyaya geldiği
Hepimiz beklemiyor muyuz?
8/10 puan verdi
Ne hasta bekler sabahı Ne taze ölüyü mezar Ne de şeytan, bir günahı
Ölüm değil, ölüm korkusu
Dino Buzzati
, İtalyan romancı, öykü yazarı, ressam, şair ve gazeteci. Lakabı İtalyan Kafka olan yazar,
Franz Kafka
Franz Kafka
yı kendisi de örnek alarak bu yola girmiş ve birçok önemli eserinde onun etkilerini bizlere
Tatar ÇölüDino Buzzati · İletişim Yayınevi · 201816,7bin okunma
Vazgeçebilmek, neden bu kadar zor?
9/10 puan verdi
Bazen seçme şansın vardır ve bir tercih yaparsın. Hayatını aldığın bu karar doğrultusunda idame ettirir, kendi düzeninde yaşar gidersin. Ve bir gün geriye dönüp baktığında, aslında aldığın bu kararın, ne derece yanlış verilmiş bir karar olduğunu fark edersin. Fakat yapacak hiçbir şey yok, geri dönmek için çok geç çünkü ömrün tükenmiştir. Hiçbir şeyi değiştiremezsin, istediklerini elde edemezsin, seçiminle hayatın son bulur. Geride elinde pişmanlığın kalır, fakat pişman olmak için bile geç kalmışsındır… Ve cesaret edemediğin için yaşayamadıkların… Ve uzaktan bakarsın, kaçırdığın hayatı, elde edenlere… Geç kalınmışlığın öyküsü… Bekleyişin öyküsü… Kaybettiğiniz vakti, kim için, ne için harcadığınızı sorgulatacak bir metin, bu kitap. Hiç düşündünüz mü; Yok saydığınız hayat, kimin uğruna?
Kahraman olmayı beklemenin hikayesi
Puan vermedi
Öncelikle kitapta eleştirdiğim kısım ile başlayayım.Zaman çok ama çok hızlı ilerlemesine rağmen olaylar çok yavaş gelişti gibi geldi.Geçen onca zaman içinde daha fazla şey anlatılıp daha detaylı

Dino BuzzatiYazar · 15 kitap
Dino Buzatti, 16 Ekim 1906 tarihinde İtalya'da San Pellegrino'da doğdu. Ailesi sonradan Milano'ya yerleşti. Buzzati, hukuk fakültesini bitirdikten sonra, Corriera della sera gazetesinde çalışmaya başladı. Onu sonraki yazarlık yaşamına hazırlayan üç tutkusu vardı: Dağ, resim, şiir. İlk romanı olan Barnabo delle Montagne'yi 1935'te yazdı. Başyapıtı sayılan Tatar Çölü'nü 1940'da yayınladı. 1939'da Corriera della sera adıans avaş muhabiri olarak Addis Ababa'ya gitti ve gözlemci olarak da olsa, katıldığı çarpışmaları yazdı. Buzzatı'nin ayrıca Il Segreto del Bosco, Vecchio, I sette messaggeri, Paula alla Scala, Il gtande ritratto, Sessanta racconti Il Colombre gibi yapıtları yanında tiyatroya uyarlanmış çalışmaları ve resimleri de vardır. Üslubu, birçok bakımdan Kafka'ya benzetilen Buzzati değeri geç anlaşılmış bir yazardır. Hatta önce kendi memleketi olan İtalya'da değil, Fransa'da ilgi görmüştür. 28 Ocak 1972'de Milano'da ölmüştür.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.