Şubat 2016
Can Yayınları
Orijinal Adı:
Il colombre e altri cinquanta racconti

2022 9. kitabı
Okunma: 02 Temmuz 2022 22:17
Dino Buzzati'yi daha iyi tanımak isteyince ilk Tatar Çölü'nü okuyarak başlamak istedim ve benim için doğru bir karar oldu. Colombre' yi okuduğumda da hayranlığım daha da arttı. Öykü kitabı olan bu eserde yazarın hayal dünyasına, öykülerdeki akışın bir an da farklı bir yöne gidişine hayranlık duyuyorsunuz. Bir kere okuma ile bitti diyebileceğim bir eser değil. Başucu kitabi niteliğinde her gün bir öyküsünü ara ara okuyacağım bir kitap. Herkese iyi okumalar :)
·376 syf.·
2021 15. kitabı
Dino Buzzati, benim bu yılki keşfim diyebilirim. Yazarın dili çok güzel ve büyüleyici. Tatar Çölü romanında o kadar hayran olmuştum ki diline, kesinlikle diğer kitaplarını da okumalıyım dedim. Colombre kitabı bir öykü kitabı içinde 53 tane birbirinden güzel öykü bulunuyor. Kitaba başlar başlamaz bir çırpıda nasılsa 100. Sayfaya geliverdim, kimi öykülerinde hayranlık, kimilerinde yüzümde tebessüm, kimilerinde nerden aklına gelmiş bu konu dedirtti bana ve bu kitabı bir ik günde bitirme gibi. Beğendiğin bir yemeği yalap şalap yiyip bitirme gibi yani, bir duruma düşmemek için her gün bir iki doz Buzzati aldım diyebilirim. İyi ki de öyle yapmışım. Kitabı çok beğendim muhakkak okunası bir kitap. Eskiden öykü denince edgar allan poe derdim şimdi poe ve Buzzati diyorum.
2017 154. kitabı
Hikaye denince aklıma ilk gelen yazarlardan biridir Dino Buzzati.Öyle ilgi çekici, öyle akıcı, öyle büyülü bir anlatımı vardır ki bitirmeden elinizden bırakamazsınız.İlk "Tanrıyı Gören Köpek" adlı hikayesini okumuştum, kurgu bir harikaydı.Aklına nerden gelmişte yazmış dedirtiyor insana.Tabi ki bu ilk hikayeden sonra arkası geldi,birçok Buzzati hikayesi okudum. Ardından "Dağların Adamı Barnabo" adlı romanını.Yazar o kadar becerikli ki oldukça durağan bir konuyu bile size merak içinde okutabiliyor.
2018 2. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2018 23:24
Her zaman dönüp dönüp tekrar okuyacağım hikayelerle dolu harika bir kitap. Samimiyeti ve hayalgücünü çok güzel bir dille harmanlamış. Can Yayınları'ndan okudum ve çevirisinden memnun kaldım.
sıradışı öyküler arayanlar
2023 52. kitabı
Okunma: 07 Eylül 2023 00:00
Dino Buzzati'nin "Colombre" adlı kitabı, İtalyan yazarın kısa öykülerinden oluşan bir koleksiyondur. Bu öyküler, Buzzati'nin fantastik ve gerçeküstü tarzını yansıtan etkileyici hikayeler içerir. "Colombre", bu koleksiyonun en bilinen öykülerinden biridir. "Colombre", bir efsanevi deniz kuşunun hikayesini anlatır. Bu kuş, adaleti sağlamak için ölüm getiren bir varlıktır. Öykü, ailenin büyük bir trajediyle karşılaştığı bir olayı anlatırken, adaletin gerçekleşmesini sağlamak için Colombre'un ortaya çıkmasını bekleyen bir babanın hikayesini anlatır. Buzzati'nin kalemi, sürükleyici anlatımı ve gerilimiyle okuyucuyu etkisi altına alır. "Colombre", hikayenin kısa olmasına rağmen derin bir etki bırakabilen güçlü bir öyküdür. Buzzati'nin hayal gücü ve görsel ayrıntılara verdiği önem, okuyucuyu hikayenin içine çeker ve onları düşünmeye teşvik eder. "Colombre" gibi diğer öyküler de, insan doğasının karmaşıklığını ve yaşamın gizemini ele alır. Buzzati'nin eserleri, sıradışı olayları ve karakterleriyle gerçek dünyanın ötesine geçer. Okuyucular, bu kitapta Buzzati'nin benzersiz tarzını ve yaratıcılığını keşfedeceklerdir. Özetlemek gerekirse, Dino Buzzati'nin "Colombre" kitabı, etkileyici hikayelerle dolu bir koleksiyon sunar. Buzzati'nin hayal gücü ve anlatım yeteneği, okuyucuları derin düşüncelere sürükler ve gerçeküstü bir dünyaya götürür. Bu kitap, gerilim sevenler ve sıradışı öyküler arayanlar için tavsiye edilir.
Hikaye-Öykü
2026 6. kitabı
Hikayelerde kader,korku,pişmalık, vicdan, arzu, ölüm ,adalet, ilahi adalet, merhamet, acıma, fırsat… insana dair ne kadar can alıcı konu varsa hepsi usul usul işlenmiş. Işığın tam tepeden geldiği
2025 17. kitabı
13 yaşındaki Stefano, babasıyla denize açıldığı bir gün denizde Colombre adındaki canavarı görür. Bu, canavarın yalnızca kendine kurban seçtiği kişi ve onun kanından biri tarafından görüldüğü; Colombre'nin kurbanını yok edene kadar onun peşinden asla ayrılmayacağı anlamına gelmektedir. Bunun üzerine babası, Stefano'yu denizden uzaklaştırır ve hayatına karada devam etmesini ister. Stefano, 50 yıl boyunca bu canavardan kaçar. Ta ki bir akşam, bu kaçıştan eline acıdan ve mutsuzluktan başka bir şey geçmediğini anlayıp onunla yüzleşmeye karar verir. Burada bir film önermek istiyorum: Turning Red (2022)
Puan vermedi
İnsanın bilinçaltı gerçekliğini, kendisiyle ve korkularıyla yüzleşme serüvenini masalsı bir atmosfer içinde anlattığı Colombre’de, insanı gerek kişisel korkuları gerekse de toplumun kabul ettiği fikirler yönlendirir. Burada bireylerin, başkalarının doğruları doğrultusunda bir hayat yaşamaya zorunlu kılınmaları ve bu zorunluluk sonucunda hayatın kendilerine sunduğu şans, güç, aşk, ruh dinginliğine sahip olamamaları, Stefano Roi’nin serüveni ile anlatılır. soninsan.com/yazi/57/dino-bu...
2023 51. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2023 23:35
Dino Buzati'nin içinde 44 öyküsü olan baş ucu kıvamındaki kitabı. Bazı öyküleri kendi içerisinde de bölümlere ayırmış. Kitap adını ilk öyküsünden alıyor. Bence, öyküler içersinde adını kitaba verecek bir öykü değil. Öyküler birbirinden farklı, kimisinde kahraman kendisi, kimisinde kurgu kahramanları. Bazıları gerçekten dokunaklı, kimisi eğlenceli, kimisi mesajlarla dolu, kimisi sıradan. "İki sürücü" isimli kısacık öykü çok etkiledi beni. Son, biraz uzunca bir kaç bölümden oluşan "yüzyılın cehennemine yolculuk" isimli öykü ise muhteşemdi. Verdiği çarpıcı mesajı her okuyucu iliklerinde hissedecektir diye düşünüyorum (Filmi bile yapılabilir). Dil çok harika, çevirmen çok iyi bir iş çıkarmış. İyi okumalar dilerim.
2021 9. kitabı
Yazarı Tatar çölü kitabıyla tanıyıp, colombre kitabı tavsiye üzerine okudugum bir kitap. Öyküler birbirinden şahane, birine doyamadan diğerine geçiyorsunuz. Ama dürüst olmak gerekirse, bayıldığınız öykünün tadı damağınızda kalıyor, keşke devamı olsa diye düşünüyorsunuz. Bu yüzden daha çok başucu kitabı ve rastgele okunarak keyif alınabilecek bir kitap gibi okunulabilir.

Dino BuzzatiYazar · 15 kitap
Dino Buzatti, 16 Ekim 1906 tarihinde İtalya'da San Pellegrino'da doğdu. Ailesi sonradan Milano'ya yerleşti. Buzzati, hukuk fakültesini bitirdikten sonra, Corriera della sera gazetesinde çalışmaya başladı. Onu sonraki yazarlık yaşamına hazırlayan üç tutkusu vardı: Dağ, resim, şiir. İlk romanı olan Barnabo delle Montagne'yi 1935'te yazdı. Başyapıtı sayılan Tatar Çölü'nü 1940'da yayınladı. 1939'da Corriera della sera adıans avaş muhabiri olarak Addis Ababa'ya gitti ve gözlemci olarak da olsa, katıldığı çarpışmaları yazdı. Buzzatı'nin ayrıca Il Segreto del Bosco, Vecchio, I sette messaggeri, Paula alla Scala, Il gtande ritratto, Sessanta racconti Il Colombre gibi yapıtları yanında tiyatroya uyarlanmış çalışmaları ve resimleri de vardır. Üslubu, birçok bakımdan Kafka'ya benzetilen Buzzati değeri geç anlaşılmış bir yazardır. Hatta önce kendi memleketi olan İtalya'da değil, Fransa'da ilgi görmüştür. 28 Ocak 1972'de Milano'da ölmüştür.