Merhabalar,
#okudumbitti
Yorumum içinde spoiler olabilecek kelimeler vardır.
Öncelikle... Bismillah. Gerçekten her sayfada olay olay... Nefessiz kaldım. Daha önce Genç Elitler serisini okuduğum için bu kitaptaki olayların hızlı gelişmesi beni hiç şaşırtmadı çünkü yazarın kalemine alışığım ama bu gelişmeler beni hiç rahatsız etmedi. Bu sayede zaten hızlı bir şekilde bitirdim.
Evet, şimdi yakınma zamanı.
Öncelikle JUNE'e kitap bitene kadar ısınamadım. Kitap bitti, hâlâ ısınamadım. DELİRDİM her bir kelimesiyle düşüncesiyle...
Abini öldürdüğünü düşündüğün adamı cumhuriyete şikâyet etmen çok normal fakat neden ailesinin yerini ihbar ediyorsun? Sen de aileni kaybettin bunun empatisini kurman gerekiyordu kızım...
Day'ın annesi June yüzünden öldü. Day ve June bunu kabul etmek istemese de öyle. Zaten yazar bize June'yi sevdirmeye çalışıyordu bu konuda Day'ın ağzından ama ıı yani. Olmadı bana geçmedi. Sevemedim. Sevmiyorum. Efsane
Day en sevdiğim ikinci karakterdi. Birinciye birazdan değineceğim. Öncelikle bu kadar zeki ve akıllı olduğu söylenen bir çocuğun bir kadına bu kadar hızlı güvenmesi beni delirtti yani. Peşinde kimlerin olduğunu bilip böyle davranması çok tuhaftı. Özellikle Tess ile yalnız bırakacak kadar güvenmen tuhaftı.
TAMAM GÖMMEYELİM ÖVELİM AZ DA.
Bazen (çoğunlukla) patavatsız davransa da ailesi ile olan ilişkileri o kadar tatlıydı ki... O tavuk sahnesinde gözlerim bile doldu. O kadar tatlılardı. O yoksulluğun, adeletsizliğin içinde sevginin ne olduğunu gösterdiler bize.
En sevdiğim karakter John'du... Öleceğini bile bile okuduğum garibimi. Bitirdiğim dakikalarda onun için ağladım. Kardeşi için kendini feda etti ki (Genç Elitler spoiler......) Adeline de aynı şeyi yapmıştı. Yazarın sevdiği bir fantezi bu galiba çözemedim.
Kalan iki kitaba gizemler bıraktılar. Babası ve kardeşine ne olacağı ile ilgili. Bide bu cumhuriyeti yıkabilecekler mi, o lanet olası Thomas ölecek mi en merak ettiğim bu. Umarım onu Day öldürür ilk öldüreceği kişinin o olmasını umuyorum. Bide o kadın komutan... Çift başlı yılan. Her şeyin altından o çıkacak ama hadi hayırlısı?
Sabah inşallah Deha'ya başlayacağım. Bakalım yazar orada kimleri öldürecek bu sefer? Kim kaldı ki gerçi?
EfsaneMarie Lu · Pegasus Yayınları · 20144,351 okunma