Annyeonghaseyo... 안녕하세요
•Romantik komedi
•Dram
•Kore
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere @Ayşen Sıla vesilesiyle #pamukokumalar grubuyla bir #olimposyayınları kitabı okudum. Serinin ilk kitabı olsa da eğlencenin kargaşa ve kaosun olayların yer yer verilmiş dramın eksik olmadığı bir eser. Kitabın aynı zamanda dizisi de olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Zaten diziyi izleyen kitaba bayılır. Ben ilk önce diziyi izlemiştim. Kitabını da dizisini de çok sevdim. Eski bir dizi ve kitap da öyle ama bu sevmeyeceğim anlamına gelmiyor. Yayınevi bu tarz kitapları basmaya devam etmeli bence. Ben eseri ikinci el olarak birkaç yıl önce almıştım ama hiçbir hasarı yoktu. Şimdi gelelim kitabın konusuna...
Moda tasarımından mezun, yarışmalarda pek çok ödül kazanmış, Fransızca'yı ileri seviyede konuşabilen, okulunda birçok yarışmayı birincilikle tamamlamış olan Se Kyung, 3 yıl işsiz kaldıktan sonra zar zor bir moda şirketinde çalışmaya başlar. fakat kızımızın esas amacı Kore'nin en lüks mağazalarının ve insanlarının bulunduğu Cheongdamdong`a girmenin ve orada kalıcı olmanın yollarını aramaktadır. Bu yolda, kızımızın en büyük yardımcısı, aslında lisede onun en büyük rakibi olan Yoon Jo olacaktır. Kızımızı lisedeki intikamını almak için eşinin şirketine alarak kendi ayak işlerini yaptırır.
Kızımız ile Artemis Korea'nın ve aynı zamanda Güney Kore'nin en genç başkanı Seung Jo`nun yolları Cheongdam-dong`da kesiştiğinde (Bu iki genç ilk defa bir kaza sonucunda birbirleriyle tanışırlar) ve aralarında adlandıramadıkları bir bağ kurulmaya başladığında işler daha da karmaşık bir hale gelir. çünkü ikisi de birbirinin gerçek kimliğini bilmiyordur. Acaba kızımız, tıpkı Alice gibi kendisini bu Harikalar Diyarı'na sokacak beyaz tavşanı bulabilecek midir?
Ben ikilinin diyaloğunu çok seviyorum. hele ki Artemis şirketinin başkanı tam bir kaçık gibi davranıyor İlk zamanlar. Bu Artemis şirketinin başkanı kızımızın lise arkadaşıylan geçmişte bir birlikteliği de olmuş. O da o kızdan intikam almak istiyor. Yani anlayacağınız bizim kızımız hariç herkes intikam peşinde. Bizim kızın bir de liseden Yadigar sevgilisi var. O da Artemis'te iyi bir mevkide çalışıyor ancak aldığı maaş ona yetmiyor. Borç üstüne borç yapıyor. Üstelik ona yetemediğini düşündüğü için ve annesi ölümcül bir hastalıktan dolayı hastanede yattığı ve hastane masrafı olduğu için bizim kızdan ayrılmak istiyor. Bu hikayeyi merak ediyorsanız siz de mutlaka okumalısınız. Benim tavsiyem Kitap okumadan diziyi izlememeniz.
Burada en gıcık olduğum karakter Tabii ki asıl kızımızın lise arkadaşı olan para düşkünü şırfıntı ve kızımızın liseden Yadigar sevgilisi. En komik bulduğum karakter ise Artemis başkanım adam babasına bile diş söktürüyor sırf intikam almak için. En sevdiğim karakter ise Tabii ki dişiyle tırnağıyla kazıyarak ilerlemeye çalışan çabaladıkça çabasının karşılığını alacağına inanan asıl karakterimiz olan bizim kız. Hala Bu kitabı okumak için geç değil.
#keşfet #book #bookstagram