2025 65. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2025 17:32
Spoiler içerir Hedefim, 2025 bitmeden bu kitabı bitirmek ve yeni yıla yeni kitapla girmekti. Çok şükür bunu başardım. Beşinci kitabın sonunda, Voldemort'un bir kehanet uğruna Harry'yi öldürmeye çalıştığını ve ikisinden birinin birini öldüreceğini öğrenmiştik. Altıncı kitapta yaşayacak kişinin Harry olması için, Dumbledore ve Harry ile Voldemort'un geçmişine iniyor, onu öldürmenin yollarını arıyoruz. Beşinci kitaptan sonra altıncı kitap ilaç gibi geldi. Beşinci kitabı okurken sinir krizleri geçirip kitabı parçalamak istemiştim, altıncı kitapta bu kadar olmadı çok şükür. Bu kitap daha sakindi. Voldemort'un geri döndüğünü tüm dünya kabul edince Harry'nin ününe ün geldi tabi. Harry ise Ginny'den başkasını görmedi. İkisinin ilişkisini okumak eğlenceliydi ama Ron ile Hermione o kadar da eğlenceli değildi. Ron'un Lavender ve Hermione arasında kalması, ikisinin haftalarca birbiriyle konuşmaması, Harry ile birlikte bana da koydu. İkisini de sevdiğim için sanki iki kişi arasında kalan bendim. Lavender ise gördüğüm en toksik ilişkilerden birini yaşattı bize. Bitmesi hepimizin hayrına oldu. Bu kitapta en sevdiğim taraflar Voldemort'un geçmişine indiğimiz zamanlardı. Böyle bir kötünün nasıl bir hayat yaşadığını okumak çok hoşuma gitti. En sinir olduğum taraf, Harry'nin Draco Malfoy hakkında söylediklerine kimse inanmaması. Beşinci kitapta inanmayınca ne olduğunu gördük ama kimse geçmişten ders almamış belli ki. En üzüldüğüm taraf ise, kitabın sonu oldu. Dumbledore'un öleceğini biliyordum ama okuması içime oturdu. Genel olarak sevdiğim bir kitaptı. Yedinci kitapla birlikte seriye veda edecek olmak üzmüyor değil ama artık zamanı da geldi. Harry Potter okumaya başladıysanız ve beşinci kitabın uzunluğu yüzünden tereddüt ediyorsanız, etmeyin. Emin olun, okurken su gibi akıp giden bir kitap serisi kendisi.
Harry Potter ve Melez PrensJ. K. Rowling · Yapı Kredi Yayınları · 202129,9bin okunma