Puan vermedi·536 syf.····Okunma: 31 Aralık 2025 21:18 Kitapta Finansbank'ın kurucusu ve sonrasında bankayı rekor fiyata Yunanistan ulusal bankasına satan Hüsnü Özyeğin'in hayatı anlatılmaktadır.
Kitap bir iş insanının biyografi kitabıdır fakat emsallerinden oldukça ayrışan bir insanın biyografisidir. Bu fikir okudukça yerleşiyor. Öncelikle benzer zenginlikte ismini sayabileceğimiz insanların büyük bir çoğunluğu aile servetlerinin, birikimlerinin üzerine inşa edilmiş hikayeler. Hüsnü Özyeğin en keskin ayrımlarından birini burada koyuyur. Bu devasa değere neredeyse sıfırdan, tek nesilde gelmiş diyebiliriz. Bunun formülü kesinlikle tek ve basit yaklaşımlarla olmamış.
Biz Finansbank yönünü biliyoruz toplum olarak ama adamın başarı hikayeleri hayatının her evresinde var olmuş. Adam hayatını sanki bir holding gibi yönetmiş. Tek bir tarafa odaklanmamış, çok yönlü kendini geliştirip ortaya bir başarılar silsilesi çıkmış. Cesaret ve girişkenlik hayatının her evresinde mevcut ama yine de ölçülü, cahil cesarati gibi değil. Kendi kapasitesini, sınırlarını bilip onları zorluyor.
Bence kitabı biyografi yanından ziyade kişisel gelişim kategorisinde değerlendirmek daha sağlıklı olabilir. Başarılı bir insan tanıyoruz ama kendimize yol haritası olabilecek çokça anekdotlar içeriyor.
Kitap bence baş ucu kitabı. Notlar alınarak, dönem dönem tekrar okunması kendini geliştirmek isteyenlere daha yardımcı olabilir.
Bence yazılacak çok şeyi var kitabın ama ben burda kesip keşfi size bırakmak isterim yoksa çok uzun bir inceleme yazmış olucam.