2025 9. kitabı
Okunma: 01 Eylül 2025 00:00
Herkese merhaba. Bugün sizlere çok sevdiğim yazar @semasoykan’ın son kitabıyla birlikte geldim. Sema Hanımın kitapları her zaman tavsiyemdir biliyorsunuz. Her kitabında ayrı bir macera, ayrı bir bilgi ve ayrı bir tarihe konuk oluyoruz. Bu kitapta da yolculuğumuz Kıbrıs’a olacak, peki neler mi bekliyor bizi, hadi gelin birlikte bakalım. Sevgi’nin karşısında Yiğit’i görmesiyle başlar konumuz. Yiğit’i hiç tanımamasına rağmen o kadar tanıdık gelir ki yüzü, sanki uzun zamandır tanıyor hissine kapılır. Kapısına gelen bu yabancının ise bir isteği vardır ondan. İngiltere’den gelecek olan Sarah’a filminde kullanması için Kıbrıs’ın tarihini anlatmak. Sevgi başlarda her ne kadar geçmişinden dolayı bu teklifi reddetse de çok sürmeyecektir ısrarı. Yiğit ve Sarah’a güveninden dolayı pişman olmamayı dileyerek onlara tek bir isteğini dile getirir, anlattığı her detayı filmde görmek. Geçmişte yaşanan o kanlı olaylar, saldırılar, işgaller, Türkiye’den beklenen destek ve daha fazlası… Her detayı, bildiklerini kendisi bilmediklerini ise olayı yaşayanlara anlattırır Sevgi. Etrafın bir İngiliz kadına güvenmesinden dolayı verdiği tüm tepkiye rağmen gerçeklerin dünya üzerinde bilinmesini ister. Bilmediği şey ise Sarah’ın ondan sakladığı büyük bir sırdır. Kıbrıs’ın tarihini öğrenirken Sevgi, Yiğit ve Sarah’ın birbirlerinden sakladıkları hayatlarına da konuk oluyoruz. Okurken o kadar çok etkinlendim ki… Yaşananların tüm dünyada bilinmemesi ya da bilinmek istenmemesi ise çok üzdü beni. Bunuysa değiştirmek bizlerin elinde, Sema Hanım tüm birikimleri ile bu kitabı bizlerle buluşturdu bizler de okuyup tüm dünyaya duyurmalıyız. Herkese tavsiyemdir. #alıntı Kötüye gücünü veren, karşı tarafın verdiği tepkidir. Hani derler ya, karamsar kişi rüzgârdan şikayet eder, iyimser olan değişmesini bekler, gerçekçi ise yelkenlerini ona göre ayarlar.
BelkiSema Soykan · Doğan Kitap · 2025580 okunma